25/01/2020 25/01/2020 Η Εκκλησία κατασκευάζει τους ναούς, οι οποίοι αποτελούν την πολιτιστική κληρονομιά του ρωσικού λαού, ώστε οι άνθρωποι θαυμάζουν την αρχιτεκτονική και τον στολισμό αυτών των χτισμάτων, δήλωσε το Σάββατο ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ.κ. Ιλλαρίων στο πρόγραμμα “Εκκλησία και κόσμος”. Απαντώντας στην ερώτηση, γιατί οι χριστιανικοί ναοί έχουν χρυσάφι, οι...
25 Ιανουαρίου, 2020 - 20:52
Τελευταία ενημέρωση: 25/01/2020 - 21:27

“Το χρυσάφι των ναών είναι πολιτιστική κληρονομιά του λαού”

Διαδώστε:
“Το χρυσάφι των ναών είναι πολιτιστική κληρονομιά του λαού”

Η Εκκλησία κατασκευάζει τους ναούς, οι οποίοι αποτελούν την πολιτιστική κληρονομιά του ρωσικού λαού, ώστε οι άνθρωποι θαυμάζουν την αρχιτεκτονική και τον στολισμό αυτών των χτισμάτων, δήλωσε το Σάββατο ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ.κ. Ιλλαρίων στο πρόγραμμα “Εκκλησία και κόσμος”.

Απαντώντας στην ερώτηση, γιατί οι χριστιανικοί ναοί έχουν χρυσάφι, οι Αρχιερείς φορούν πλουσίως στολισμένα άμφια, και, αν θα ήταν λογικό να κάνουμε οικονομία στον στολισμό των εκκλησιών και να δώσουμε τα χρήματα αυτά στους φτωχούς, ο Μητροπολίτης κ.κ. Ιλλαρίων δήλωσε ότι τα άμφια και οι ναοί είναι πολιτιστική κληρονομιά του λαού.

Η Εκκλησία μέσα στους αιώνες εργαζόταν και εργάζεται για τη δημιουργία των όσων αποτελούν την πολιτιστική κληρονομιά του λαού. Κανένας μάλιστα δεν σκέφτεται καν να πει, ας πουλήσουμε τους θησαυρούς κάποιων μουσείων και με τα εισπραχθέντα θα χτίσουμε νοσοκομεία και σχολεία ή ας ξεπουλήσουμε την Πινακοθήκη, “όλα αυτά είναι πολιτιστική κληρονομιά” είπε ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ.

“Οι ναοί που κατασκευάζονται σήμερα, με τον καιρό θα γίνουν αρχιτεκτονικά μνημεία και θα τους θαυμάζουν, όπως και εμείς σήμερα θαυμάζουμε τους αρχαίους ναούς. Ακόμη και τα άμφια που σήμερα φορούν οι Αρχιερείς, κάποτε θα βρεθούν στα μουσεία” συμπλήρωσε.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων