04/04/2019 04/04/2019 Με τον καθολικό πατριάρχη των Αρμενίων Γκάρεγκ τον Β’ συναντήθηκε την περασμένη Τρίτη 2 Απριλίου ο Πατριάρχης Μόσας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος στην Ιερά και Σταυροπηγιακή Μονή Danilovo της Μόσχας. Στη συνάντηση παρέστησαν ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων και Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Τύπου του Πατριάρχη...
04 Απριλίου, 2019 - 8:34

Τον Αρμένιο πατριάρχη υποδέχτηκε ο Πατρ. Μόσχας

Διαδώστε:
Τον Αρμένιο πατριάρχη υποδέχτηκε ο Πατρ. Μόσχας

Με τον καθολικό πατριάρχη των Αρμενίων Γκάρεγκ τον Β’ συναντήθηκε την περασμένη Τρίτη 2 Απριλίου ο Πατριάρχης Μόσας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος στην Ιερά και Σταυροπηγιακή Μονή Danilovo της Μόσχας. Στη συνάντηση παρέστησαν ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων και Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Τύπου του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών π. Αλέξανδρος Volkov.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης οι δύο πλευρές αντάλλαξαν θερμά λόγια ενώ ο Πατριάρχης Μόσχας αναφερόμενος στις σχέσεις της Ρωσικής Εκκλησία με τους Αρμενίου είπε χαρακτηριστικά: “Γενικά, θα ήθελα να πω ότι δεν υπάρχει τίποτα που θα κάμψει τις σχέσεις μας. Την ίδια στιγμή, η ζωή θέτει ερωτήματα, προβλήματα που πρέπει να τα λύσουμε όλοι μαζί”. Ο Πατριάρχης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ζήτημα της ουκρανικής εκκλησίας τονίζοντας πως “Η θέση της κανονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας δεν βελτιώνεται. Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι σε μια ευρωπαϊκή χώρα που διακηρύσσει την πίστη της στην ευρωπαϊκή επιλογή, τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι θρησκευτικές ελευθερίες παραβιάζονται. Η κανονική Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία υφίσταται διακρίσεις σήμερα, και αυτό είναι ένα προφανές”.

      

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων