05/04/2022 05/04/2022 Tον δικό τους ναό θα αποκτήσουν πιθανότατα οι οικοδόμοι της Μόσχας. Ο λόγος για τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Μπερεζόβαγια Αλέγια, η ανοικοδόμηση του οποίου ξεκίνησε στο πλαίσιο του προγράμματος «200 ναοί» φέτος. Σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του βουλευτή της Κρατικής Δούμας, συμβούλου του δημάρχου της Μόσχας και συμβούλου του Πατριάρχη Μόσχας...
05 Απριλίου, 2022 - 18:24
Τελευταία ενημέρωση: 05/04/2022 - 18:08

Τον δικό τους μεγαλοπρεπή ναό αποκτούν πιθανώς οι οικοδόμοι της Μόσχας

Διαδώστε:
Τον δικό τους μεγαλοπρεπή ναό αποκτούν πιθανώς οι οικοδόμοι της Μόσχας

Tον δικό τους ναό θα αποκτήσουν πιθανότατα οι οικοδόμοι της Μόσχας. Ο λόγος για τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Μπερεζόβαγια Αλέγια, η ανοικοδόμηση του οποίου ξεκίνησε στο πλαίσιο του προγράμματος «200 ναοί» φέτος. Σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του βουλευτή της Κρατικής Δούμας, συμβούλου του δημάρχου της Μόσχας και συμβούλου του Πατριάρχη Μόσχας κ.κ. Κυρίλλου, Βλαντίμιρ Ρέσιν, ο ναός θα πρέπει να αποπερατωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, επειδή στην παρούσα φάση η καθυστέρηση θα οδηγήσει σε υψηλότερο κόστος κατασκευής. Ο καθαγιασμός του θεμελίου λίθου του ναού έχει προγραμματιστεί για το Πάσχα του 2022.

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

«Περιμένουμε την αποπεράτωση νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα», είπε ο Ρέσιν «Υπολογίζουμε να είναι έτοιμος ο ναός το 2024. Ο Αρχιεπίσκοπος Εγκόριεφσκ Ματθαίος, ο οποίος διαχειρίζεται την Βορειοανατολικό Βικαριάτο της Μόσχας, θέλει να στήσει ένα προσωρινό εικονοστάσι, να γιορτάσει το Πάσχα και να μοιράσει πασχαλινά κουλίτς (κάτι σαν ζακυνθινό Χριστόψωμο) μόλις γίνει η οροφή. Μπορώ να φανταστώ τι χαρά που θα νιώσουν οι άνθρωποι που μένουν κοντά…».

Ο ναός είναι μοναδικός, καθώς βάσει σχεδίων θα συμπεριληφθεί στους δέκα μεγαλύτερους ναούς της Μόσχας και σίγουρα θα γίνει ο μεγαλύτερος στην περιοχή. Το ύψος του θα είναι 60 μέτρα. Ο ναός θα αλλάξει το τοπίο της Μόσχας στη βορειοανατολική συνοικία.

«Μετά τον Καθεδρικό Ναό του Χριστού Σωτήρος, αυτός είναι ένας από τους λίγους στη Μόσχα που έχει χτιστεί σε τέτοια κλίμακα τα τελευταία δέκα χρόνια», λέει ο Ρέσιν. «Τώρα εξετάζουμε την επιλογή να γίνει ο κύριος ναός των οικοδόμων της Μόσχας. Αυτό σημαίνει ότι στη χρηματοδότησή του θα συμμετέχουν και οι ίδιοι.

Τώρα στον χώρο έχει ανεγερθεί ένας μικρός ξύλινος ναός στο όνομα της Οσίας Ξένιας της Αγίας Πετρούπολης και ένα ξύλινο ενοριακό κτίσμα. Ο νέος ναός με οκτώ τρούλους σχεδιάστηκε σύμφωνα με τις παραδόσεις της αρχαίας ρωσικής αρχιτεκτονικής του δεύτερου μισού του 12ου αιώνα. Η χωρητικότητά του είναι περίπου 1500 άτομα.

Πηγή: Blagovest-info

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων