27/10/2021 27/10/2021 Στη Μεγάλη Βρετανία και συγκεκριμένα την Οξφόρδη βρέθηκε ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας, Mητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων, κατόπιν ευλογίας του Πατριάρχη Μόσχας κ. Κυρίλλου. Στον ναό του Αγίου Νικολάου τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκε ο Εφημέριος και Αρχιερατικός Επίτροπος της Αρχιερατικής Περιφέρειας της Κεντρικής Αγγλίας της επαρχίας Σούροζ, πρωθιερέας π. Στέφανος...
27 Οκτωβρίου, 2021 - 11:19
Τελευταία ενημέρωση: 27/10/2021 - 11:22

Τον Μητροπολίτη Διοκλείας επισκέφθηκε ο Βολοκολάμσκ Ιλαρίων

Διαδώστε:
Τον Μητροπολίτη Διοκλείας επισκέφθηκε ο Βολοκολάμσκ Ιλαρίων

Στη Μεγάλη Βρετανία και συγκεκριμένα την Οξφόρδη βρέθηκε ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας, Mητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων, κατόπιν ευλογίας του Πατριάρχη Μόσχας κ. Κυρίλλου.

Στον ναό του Αγίου Νικολάου τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκε ο Εφημέριος και Αρχιερατικός Επίτροπος της Αρχιερατικής Περιφέρειας της Κεντρικής Αγγλίας της επαρχίας Σούροζ, πρωθιερέας π. Στέφανος Πλατ.

Ο Μητροπολίτης κ. Ιλαρίων επισκέφθηκε τον διαμένοντα στην Οξφόρδη Μητροπολίτη Διοκλείας Κάλλιστο Γουέαρ, του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο οποίος διατέλεσε επόπτης καθηγητής του στα χρόνια των σπουδών του στο Πανεπιστήμιο Οξφόρδης (1993-1995). Ο πρόεδρος του ΤΕΕΣ ενημέρωσε τον ιεράρχη για την πρόοδο της θεολογικής επιστήμης και θεολογικής καταρτίσεως στην εν Ρωσία Ορθόδοξη Εκκλησία.

Σε ανάμνηση της συναντήσεως ο Μητροπολίτης προσέφερε στον Μητροπολίτη κ. Κάλλιστο το βιβλίο του «Αρχή του Ευαγγελίου» σε αγγλική μετάφραση, που είναι ο πρώτος εκ των έξι τόμων της μελέτης του με θέμα «Ιησούς Χριστός. Βίος και διδασκαλία». Το βιβλίο κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις της Ιερατικής Σχολής Αγίου Βλαδιμήρου Νέας Υόρκης. Με τη σειρά του ο Μητροπολίτης Κάλλιστος επέδωσε στον παλαιό μαθητή του το  «Χρονικό της ιεράς μονής του Οσίου Σεραφείμ στο Ντιβέγεβο» σε αγγλική μετάφραση, το οποίο έχει προλογίσει.

Πληροφορίες – Φωτογραφία: ΤΕΕΣ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων