11/11/2022 11/11/2022 Συνάντηση με τον Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφύριο είχε χθες στο Βελιγράδι ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Αντώνιος, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας. Στη συνάντηση παρέστη ο Επίσκοπος Μπάτσκας κ. Ειρηναίος, ο Επίσκοπος Μάρτσα κ. Σάββας καθώς και η συνοδεία του Μητροπολίτη κ. Αντωνίου. Η συνάντηση, σύμφωνα με το mospat.ru, πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο...
11 Νοεμβρίου, 2022 - 9:49

Τον Πατριάρχη Σερβίας επισκέφθηκε στο Βελιγράδι ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ

Διαδώστε:
Τον Πατριάρχη Σερβίας επισκέφθηκε στο Βελιγράδι ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ

Συνάντηση με τον Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφύριο είχε χθες στο Βελιγράδι ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Αντώνιος, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.

Στη συνάντηση παρέστη ο Επίσκοπος Μπάτσκας κ. Ειρηναίος, ο Επίσκοπος Μάρτσα κ. Σάββας καθώς και η συνοδεία του Μητροπολίτη κ. Αντωνίου.

Η συνάντηση, σύμφωνα με το mospat.ru, πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα. Οι δύο πλευρές συζήτησαν την κατάσταση στον Ορθόδοξο κόσμο, την κατάσταση των σχέσεων μεταξύ της Ρωσικής και Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξής τους, καθώς και άλλα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Ο Μακαριώτατος κ. Πορφύριος και ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ αντάλλαξαν στο τέλος αναμνηστικά δώρα. Στη συνέχεια παρατέθηκε δείπνο προς τιμήν της αντιπροσωπείας της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων πραγματοποίησε τις προηγούμενες ημέρες επισκέψεις στους Αγίου Τόπους, όπου είχε συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο, καθώς και στην Αίγυπτο. 

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη σερβική πρωτεύουσα ο Μητροπολίτης κ. Αντώνιος επισκέφθηκε τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Σάββα καθώς και την κρύπτη της εκκλησίας όπου βρίσκεται ο τάφος του μακαριστού Πατριάρχη κυρού Ειρηναίου.

Φωτογραφίες: mospat.ru, tvhram

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων