25/02/2021 25/02/2021 Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού προκατόχου του κυρού Αλεξίου Β’ τέλεσε στο παρεκκλήσιο του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι ο Πατριάρχης Μόσχας και πασώ των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος.  Αφορμή στάθηκαν δύο γεγονότα. Η συμπλήρωση στις 23 Φεβρουαρίου 92 ετών (1929) από τη γέννηση του μακαριστού Πατριάρχη και ο εορτασμός σήμερα της μνήμης του Αγίου Αλεξίου,...
25 Φεβρουαρίου, 2021 - 19:25
Τελευταία ενημέρωση: 25/02/2021 - 19:13

Τρισάγιο στη Μόσχα για τον μακαριστό Πατριάρχη Αλέξιο Β’

Διαδώστε:
Τρισάγιο στη Μόσχα για τον μακαριστό Πατριάρχη Αλέξιο Β’

Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού προκατόχου του κυρού Αλεξίου Β’ τέλεσε στο παρεκκλήσιο του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι ο Πατριάρχης Μόσχας και πασώ των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος. 

Αφορμή στάθηκαν δύο γεγονότα. Η συμπλήρωση στις 23 Φεβρουαρίου 92 ετών (1929) από τη γέννηση του μακαριστού Πατριάρχη και ο εορτασμός σήμερα της μνήμης του Αγίου Αλεξίου, Μητροπολίτου Κιέβου, Μόσχας και πασης Ρωσίας.

Σε σύντομη αναφορά του για το πρόσωπο του προκατόχου του ο Πατριάρχης κ.κ. Κύριλλος τόνισε πως η Πατριαρχική του διακονία έλαβε χώρα σε μια μεταβατική περίοδο για την Εκκλησία της Ρωσίας. Αφενός μεν διότι με την ανάληψη των καθηκόντων του κατέρρεε το καθεστώς που εξεδίωξε την εκκλησία, αφετέρου δε, διότι επί των ημερών του πραγματοποιήθηκαν τα πρώτα βήματα ανάπτυξης και θεμελίωσης του ρόλου της εκκλησίας στην κοινωνία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων