20/04/2021 20/04/2021 Με τον υπουργό Επιστημών και Ανώτατης Εκπαίδευσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βαλέρι Φάλκοφ, είχε συνάντηση χθες, Δευτέρα 19 Απριλίου, ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην έδρα του υπουργείου στη Μόσχα τον Σεβασμιώτατο συνόδευαν μέλη της Εκπαιδευτικής Επιτροπής της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας. Η συζήτηση των δυο πλευρών επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη και προώθηση...
20 Απριλίου, 2021 - 8:50
Τελευταία ενημέρωση: 20/04/2021 - 9:07

Βάρος στις θεολογικές σπουδές δίνει το Πατριαρχείο Μόσχας

Διαδώστε:
Βάρος στις θεολογικές σπουδές δίνει το Πατριαρχείο Μόσχας

Με τον υπουργό Επιστημών και Ανώτατης Εκπαίδευσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βαλέρι Φάλκοφ, είχε συνάντηση χθες, Δευτέρα 19 Απριλίου, ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην έδρα του υπουργείου στη Μόσχα τον Σεβασμιώτατο συνόδευαν μέλη της Εκπαιδευτικής Επιτροπής της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας.

Η συζήτηση των δυο πλευρών επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη και προώθηση της επιστήμης της θεολογίας και σε άλλους εκπαιδευτικούς κλάδους. Επίσης, τονίστηκε ιδιαίτερα η υψηλού επιπέδου παροχή ακαδημαϊκών υπηρεσιών καθώς και η περαιτέρω ενίσχυση των μεταπτυχιακών και διδακτορικών προγραμμάτων σπουδών των θεολογικών σχολών.

Τέλος, τόνισαν τη σημασία των καθιερωμένων τακτικών επαφών για την επίλυση των θεμάτων που άπτονται της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων