06/04/2020 06/04/2020 Για τα μέτρα που λαμβάνει η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία μεσούσης της πανδημίας, τη συνεργασία με την κυβέρνηση, αλλά και τον εορτασμό του Πάσχα, μίλησε στο Πρακτορείο RIA Novosti, ο επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος για τη σχέση της Εκκλησίας με τα ΜΜΕ και την Κοινωνία και μέλος της Ομάδας Εργασίας του Πατριαρχείου Μόσχας για τον κορωνοϊό,...
06 Απριλίου, 2020 - 8:28
Τελευταία ενημέρωση: 06/04/2020 - 8:31

Βλ. Λεγκόιντα: Παρά τα μέτρα “Πάσχα θα είναι!”

Διαδώστε:
Βλ. Λεγκόιντα: Παρά τα μέτρα “Πάσχα θα είναι!”

Για τα μέτρα που λαμβάνει η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία μεσούσης της πανδημίας, τη συνεργασία με την κυβέρνηση, αλλά και τον εορτασμό του Πάσχα, μίλησε στο Πρακτορείο RIA Novosti, ο επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος για τη σχέση της Εκκλησίας με τα ΜΜΕ και την Κοινωνία και μέλος της Ομάδας Εργασίας του Πατριαρχείου Μόσχας για τον κορωνοϊό, Βλαντιμίρ Λεγκόιντα

“Η εκκλησία αντιμετωπίζει με κατανόηση τα μέτρα για την καταπολέμηση του κορωνοϊού, καθώς μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης ασθένειας για όλους τους ανθρώπους” τόνισε και πρόσθεσε ότι είναι πολύ σημαντικό για συγκεκριμένες κατηγορίες ανθρώπων να παραμένουν στα σπίτια και για τους υπολοίπους να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και τις συναθροίσεις:
“Ωστόσο, το έργο της εκκλησίας τις δύσκολες αυτές ημέρες, η τέλεση των ιερών Ακολουθιών και της Θείας Λειτουργίας είναι εξίσου σημαντικό με το έργο των γιατρών, των αξιωματούχων του νόμου, των κοινωνικών λειτουργών και των άλλων συμπολιτών που διατρέχουν κίνδυνο για τους τον συνάνθρωπο” υπογράμμισε, τονίζοντας ότι οι Ιερές Ακολουθίες θα συνεχιστούν.
“Η εκκλησία έχει εισάγει επί του παρόντος επαρκή μέτρα για την ασφάλεια στις ενορίες. Ζητάμε επίσης από τους πιστούς να προσεύχονται στο σπίτι, αλλά και επέκταση της διαδικτυακής κάλυψης από περισσότερους ναούς” είπε.
“Κανένα περιοριστικό μέτρο εξ ορισμού δεν μπορεί να θέσει υπό αμφισβήτηση την ενότητα της κοινότητας και τη ζωή της ενορίας. Ειδικά για τους χριστιανούς. (…)Ταυτόχρονα, οι άνθρωποι χρειάζονται πνευματική υποστήριξη, η οποία δεν αντικαθιστά τα μυστήρια, αλλά παραμένει αναγκαία και απαιτητική. Υποστηρίζουμε διαδικτυακές εκπομπές με όλα τα μέσα και ξεκινήσαμε επίσης μια ειδική πλατφόρμα που ονομάζεται “Μιλώντας με τον Ιερέα”, όπου οι ενορίτες μπορούν να ζητήσουν από τους ιερείς”.
Αναφορικά με την Μεγάλη Εβδομάδα, ο κ.Λεγκόιντα υπογράμμισε ότι ακόμα δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις, και πώς τα όποια μέτρα αποφασιστούν να ανακοινωθούν πάντα σε συνεργασία με τις αρχές της χώρας και σε συνάρτηση με την εξέλιξη της επιδημιολογικής κατάστασης:
“Δημοσιογράφοι με ρωτούν: “Τι θα συμβεί με το Πάσχα;”, απαντώ πάντα: “Πάσχα θα είναι!” Το Πάσχα γιορτάστηκε κατά τη διάρκεια της πανώλης, του πολέμου και άλλων καταστροφών, θα το γιορτάσουμε τώρα. Η εορτή του Πάσχα συμβολίζει τη νίκη επί του θανάτου και όλων των δεινών και ατελειών του κόσμου γύρω μας. Η χαρά του Πάσχα δεν μπορεί να τεθεί υπό αμφισβήτηση από εξωτερικές συνθήκες” υπογράμμισε και κατέληξε:
“Το μόνο που πρέπει να λάβουμε υπόψη όταν γιορτάζουμε είναι η ασφάλεια, ώστε να μην θέτουμε σε κίνδυνο τους συμπατριώτες και άλλους. Θα βρούμε έναν τρόπο”.
“Ο Ορθόδοξος άνθρωπος σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να παραμείνει πιστός στον Χριστό, θέτοντας ένα παράδειγμα αγάπης για τους άλλους. (…) Το πιο σημαντικό πράγμα που δεν πρέπει να κάνουμε, είναι να μην πανικοβληθούμε και να μην φοβόμαστε . Η απελπισία μας στερεί τη χαρά της ύπαρξης“.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων