18/04/2020 18/04/2020 Ο Πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος σε θέματα σχέσεων τη Εκκλησίας με την κοινωνία και τα ΜΜΕ του Πατριαρχείου Μόσχας, Βλαντίμιρ Λεγκόιντα, στην συνέντευξή του στην «Russian newspaper» ανέφερε ότι σε συνθήκες εξάπλωσης του κορωνοϊού οι ιερείς της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή μετώπου μάχης με την πανδημία. «Οι ιερείς όπως και οι γιατροί...
18 Απριλίου, 2020 - 12:09
Τελευταία ενημέρωση: 18/04/2020 - 11:16

Βλαντίμιρ Λεγκόιντα: οι ιερείς βρέθηκαν στην «πρώτη γραμμή πυρός»

Διαδώστε:
Βλαντίμιρ Λεγκόιντα: οι ιερείς βρέθηκαν στην «πρώτη γραμμή πυρός»

Ο Πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος σε θέματα σχέσεων τη Εκκλησίας με την κοινωνία και τα ΜΜΕ του Πατριαρχείου Μόσχας, Βλαντίμιρ Λεγκόιντα, στην συνέντευξή του στην «Russian newspaper» ανέφερε ότι σε συνθήκες εξάπλωσης του κορωνοϊού οι ιερείς της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή μετώπου μάχης με την πανδημία.

«Οι ιερείς όπως και οι γιατροί τώρα βρέθηκαν «στην πρώτη γραμμή πυρός», παρά το γεγονός ότι στους ναούς είναι ελάχιστοι οι πιστοί, οι ιερείς καλούνται συνεχώς να επικοινωνούν με τους ανθρώπους από το τηλέφωνο, καθώς και να κοινωνούν τους ανθρώπους στο σπίτι», δήλωσε ο Λεγκόιντα.

«Το ποιμαντικό έργο συνοδεύεται με την τεράστια ένταση. Δεν κρύβουμε ότι στη Μόσχα ήδη υπάρχουν ιερείς με το COVID-19», πρόσθεσε.

Επίσης ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας είπε ότι ο Πατριάρχης Μόσχας με πόνο καρδίας αντιμετώπισε την κατάσταση με το κλείσιμο των ναών για τους πιστούς σε πολλές περιοχές της Ρωσίας.

«Ο Πατριάρχης ήδη στο πρώτο κήρυγμα λόγω της πανδημίας με μεγάλη συγκίνηση είπε: 51 χρόνια σας καλούσα να έρθετε στους ναούς, και φανταστείτε τώρα πώς νιώθω παρακαλώντας να μείνετε στο σπίτι… Βεβαίως όλες αυτές οι περιστάσεις αντιμετωπίζονται με πόνο», υπογράμμισε ο Λεγκόιντα.

Ταυτόχρονα ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας είναι ήρεμος και ευελπιστεί στην βελτίωση της κατάστασης.

«Ο Αγιώτατος βαθιά συμπονεί την όλη κατάσταση με τους ναούς, όπου έμειναν μόνο οι ιερείς, αλλά αντιλαμβάνεται ότι δεν μπορούμε να το αποφύγουμε. Και βεβαίως προσεύχεται να τελειώσει γρήγορα αυτή η κατάσταση» συμπέρανε ο Βλαντιμίρ Λεγκόιντα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων