15/08/2020 15/08/2020 Οι ενορίτες του Μετοχίου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας βοηθούν στον καθαρισμό ερειπίων στην Βηρυτό Πέρασαν 10 μέρες μετά την έκρηξη στο Λίβανο, οι κάτοικοι όμως δεν μπορούν να συνέλθουν από το σοκ της τραγωδίας. Επειδή υπάρχει καθυστέρηση με τον καθαρισμό των ερειπίων και των δρόμων, στις εργασίες άρχισαν να συμμετέχουν οι εθελοντές, μεταξύ των οποίων...
15 Αυγούστου, 2020 - 11:34
Τελευταία ενημέρωση: 15/08/2020 - 11:14

Βοηθούν στον καθαρισμό των ερειπίων της Βηρυτού από το Ρωσικό Μετόχι

Διαδώστε:
Βοηθούν στον καθαρισμό των ερειπίων της Βηρυτού από το Ρωσικό Μετόχι

Οι ενορίτες του Μετοχίου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας βοηθούν στον καθαρισμό ερειπίων στην Βηρυτό

Πέρασαν 10 μέρες μετά την έκρηξη στο Λίβανο, οι κάτοικοι όμως δεν μπορούν να συνέλθουν από το σοκ της τραγωδίας. Επειδή υπάρχει καθυστέρηση με τον καθαρισμό των ερειπίων και των δρόμων, στις εργασίες άρχισαν να συμμετέχουν οι εθελοντές, μεταξύ των οποίων είναι και νέοι ενορίτες του Μετοχίου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Βηρυτό.

Ο Αρχιμανδρίτης κ. Φίλιππος, προϊστάμενος του Μετοχίου της Ρωσικής Εκκλησίας, λέει ότι πλέον έχει ενεργοποιηθεί το κίνημα των ορθόδοξων εθελοντών που βοηθούν στα έργα. Στο κίνημα συμμετέχουν και νέοι του Λιβάνου και νεολαία της αλλοδαπής: «Έχουμε βοήθεια και στήριξη από πολλές χώρες του κόσμου. Οι κάτοικοι του Λιβάνου ευχαριστούν τη Ρωσία για την συμβολή στην αποκατάσταση της τραγωδίας».

Επί της κοινότητας της ρωσικής ενορίας λειτουργεί η Ενοριακή Επιτροπή, η οποία οβηθάει σε όσους παθόντες της τραγωδίας.

Τώρα οι κάτοικοι της Βηρυτού συγχαίρουν όποιαδήποτε βοήθεια, η χώρα δινύει σοβαρή οικονομική κρίση, πολλοί έμειναν άνεργοι και άστεγοι. Η κοινότητα του ρωσικού μετοχίου αποφάσισε συλλογικώς ότι τα μέσα που περισυνελέγησαν, πρωτίστως θα δαπανηθούν για όσους έμειναν αστεγοι. Εκτός τούτου οι ενορίτες έγιναν αιμοδότες, ενώ πρόσφατα έγινε η δεήση στον ναό του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου που σχεδόν δεν είχε ζημιές λόγω της έκρηξης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων