13/07/2023 17/03/2024 Στις ιδιαίτερα καλές σχέσεις, όπως τις χαρακτήρισε, που υπάρχουν μεταξύ της Ρωσικής και της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και των Προκαθημένων τους – Πατριάρχη Κύριλλου και Πατριάρχη Πορφυρίου – αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Αντώνιος. Ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας στις 12 Ιουλίου, ανήμερα της εορτής των Αγίων Ενδόξων και Πρωτοκορυφαίων...
13 Ιουλίου, 2023 - 12:04
Τελευταία ενημέρωση: 17/03/2024 - 4:06

Βολοκολάμσκ Αντώνιος: Ιδιαίτερα καλές οι σχέσεις με τη Σερβική Εκκλησία

Διαδώστε:
Βολοκολάμσκ Αντώνιος: Ιδιαίτερα καλές οι σχέσεις με τη Σερβική Εκκλησία

Στις ιδιαίτερα καλές σχέσεις, όπως τις χαρακτήρισε, που υπάρχουν μεταξύ της Ρωσικής και της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και των Προκαθημένων τους – Πατριάρχη Κύριλλου και Πατριάρχη Πορφυρίου – αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Αντώνιος.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας στις 12 Ιουλίου, ανήμερα της εορτής των Αγίων Ενδόξων και Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, συμμετείχε στους εορτασμούς για την εορτή της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Μόσχα. Στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος κ. Αντώνιος. Συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Φιλιππουπόλεως κ. Νήφων (Πατριαρχείο Αντιοχείας) και ο Επίσκοπος Μοραβικίου κ. Αντώνιος (Πατριαρχείο Σερβίας), κληρικοί της Ρωσικής Εκκλησίας καθώς και εκπρόσωπος της Εκκλησίας Τσεχίας και Σλοβακίας.

Ο εκπρόσωπος του Πατριάρχη Σερβίας στον Πατριάρχη Μόσχας, Επίσκοπος κ. Αντώνιος ζήτησε από τον Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ να μεταφέρει τους χαιρετισμούς και τις ευχές στον Προκαθήμενο της Ρωσικής Εκκλησίας κ.κ. Κύριλλο, ενώ ευχαρίστησε τους δυο Αρχιερείς για την παρουσία τους στην εορταστική ημέρα για τη Σερβική Εκκλησία.

Στην αντιφώνησή του ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Αντώνιος ευχαρίστησε για την υποδοχή και την ευκαιρία να συλλειτουργήσουν την ημέρα αυτή μεταφέροντας τους χαιρετισμούς και την ευλογία του Πατριάρχη Μόσχας. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις καλές σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ της Ρωσικής και της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και των Προκαθημένων τους, ενώ μοιράστηκε τις αναμνήσεις του από το ταξίδι του στη Σερβία πέρυσι και ζήτησε να μεταφέρει ο Επίσκοπος Μοραβικίου την εγκάρδια ευγνωμοσύνη του στον Προκαθήμενο της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας για τη φιλοξενία.

Φωτογραφίες: mospat.ru

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων