17/03/2019 17/03/2019 Το Σάββατο ο Πατριάρχης κ.κ. Κύριλλος χωροστάτησε στη Λειτουργία στη γυναικεία Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδας και της Οδηγήτριας. Στο ναό της Αγίας Τριάδος ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης εκκλησίας της Ρωσίας τέλεσε τη Θεία Λειτουργία. Μαζί με τον Πατριάρχη συλλειτούργησαν ο Αρχιεπίσκοπος Εγκόριεβσκ κ. Ματθαίος, ηγούμενος της Μεγάλης Λάβρας της Αγίας Τριάδας, επίσκοπος Σέργκιεφ Ποσάντ...
17 Μαρτίου, 2019 - 16:10

Χειροτονία ιεροδιακόνου από τον Πατριάρχη Μόσχας

Διαδώστε:
Χειροτονία ιεροδιακόνου από τον Πατριάρχη Μόσχας

Το Σάββατο ο Πατριάρχης κ.κ. Κύριλλος χωροστάτησε στη Λειτουργία στη γυναικεία Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδας και της Οδηγήτριας. Στο ναό της Αγίας Τριάδος ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης εκκλησίας της Ρωσίας τέλεσε τη Θεία Λειτουργία. Μαζί με τον Πατριάρχη συλλειτούργησαν ο Αρχιεπίσκοπος Εγκόριεβσκ κ. Ματθαίος, ηγούμενος της Μεγάλης Λάβρας της Αγίας Τριάδας, επίσκοπος Σέργκιεφ Ποσάντ Παραμών, ιερείς της Λάβρας και της Όπτινα.
Στη λειτουργία βρέθηκαν ο Υπουργός Πολιτισμού Β. Μεντίσνκι, αξιωματούχοι και στελέχη της ρωσικής κυβέρνησης, εκπρόσωποι των πολιτικών αρχών και του Δημαρχείου της Μόσχας.
Στη Λειτουργία ο Πατριάρχης κ.κ. Κύριλλος χειροτόνησε ιερέα τον ιεροδιάκονο Διονύσιο από το μοναστήρι της Όπτινα. Έπειτα ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας έκανε απονομή εκκλησιαστικών βραβείων για την αποκατάσταση της Ιεράς Μονής της Αγίας Τριάδας και της Οδηγήτριας.
“Να ευλογήσει όλους εσάς ο Κύριος και να σας βοηθάει να υπερβαίνετε όλα τα εμπόδια σε τούτη τη ζωή, τασσόμενοι προς τον Κύριο και τη σωτηρία”, είπε ολοκληρώνοντας ο κ. Κύριλλος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων