19/01/2020 19/01/2020 Στη Ρωσία εορτάζουν τα Άγια Θεοφάνεια. Χιλιάδες πιστοί στη Μόσχα έκαναν βουτιά στα αγιασμένα νερά των ποταμών και των λιμνών, καθώς ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία, κατά τις 18 Ιανουαρίου 2020, στον ναό του Σωτήρος (Μόσχα), όπου αγίασε το πλήθος του κόσμου, το οποίο περίμενε υπομονετικά. Κατά την ίδια...
19 Ιανουαρίου, 2020 - 17:11
Τελευταία ενημέρωση: 19/01/2020 - 19:30

Χιλιάδες πιστοί στη Ρωσία έκαναν βουτιά στα παγωμένα νερά

Διαδώστε:
Χιλιάδες πιστοί στη Ρωσία έκαναν βουτιά στα παγωμένα νερά

Στη Ρωσία εορτάζουν τα Άγια Θεοφάνεια. Χιλιάδες πιστοί στη Μόσχα έκαναν βουτιά στα αγιασμένα νερά των ποταμών και των λιμνών, καθώς ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία, κατά τις 18 Ιανουαρίου 2020, στον ναό του Σωτήρος (Μόσχα), όπου αγίασε το πλήθος του κόσμου, το οποίο περίμενε υπομονετικά. Κατά την ίδια ώρα, σε ναούς της Ρωσίας και της Σιβηρίας, τελέσθηκε επίσης η ακολουθία του αγιασμού.

Οι πιο συγκινητικές στιγμές από τα Θεοφάνεια 2020 ήταν στο Νοβοσιμπίρσκ (Σιβηρία). Η θεωρούμενη για την περιοχή ως «υψηλή» θερμοκρασία, μόνον μείον πέντε βαθμοί, γέμισε με θάρρος και εκείνους τους κατοίκους του Νοβοσιμπίρσκ, οι οποίοι κατά τις άλλες χρονιές δεν τολμούσαν να κάνουν βουτιά στα αγιασμένα νερά των ποταμών, οπότε και σε κάθε «Ιορδάνη» είχε ουρά από κόσμο. Όπως λένε τα στατιστικά, μέχρι το μεσημέρι στα αγιασμένα νερά έκαναν βουτιές πάνω από 4000 πιστοί.

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων