02/01/2021 03/01/2021 H Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία παροτρύνει τους πιστούς, και ιδίως τους ηλικιωμένους, να παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία και τις ακολουθίες των Χριστουγέννων  (στη Ρωσία εορτάζονται στις 7/1) μέσω τηλεόρασης ή ίντερνετ. Σύμφωνα με το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνα, οι πιστοί δεν πρέπει να πάνε στις εκκλησίες τα Χριστούγεννα προς αποφυγήν της μόλυνσης από κορωνοϊό....
02 Ιανουαρίου, 2021 - 19:41
Τελευταία ενημέρωση: 03/01/2021 - 0:51

Χριστούγεννα, Ρωσία: «Ιδίως οι ηλικιωμένοι, μείνετε σπίτι!»

Διαδώστε:
Χριστούγεννα, Ρωσία: «Ιδίως οι ηλικιωμένοι, μείνετε σπίτι!»

H Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία παροτρύνει τους πιστούς, και ιδίως τους ηλικιωμένους, να παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία και τις ακολουθίες των Χριστουγέννων  (στη Ρωσία εορτάζονται στις 7/1) μέσω τηλεόρασης ή ίντερνετ.

Σύμφωνα με το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνα, οι πιστοί δεν πρέπει να πάνε στις εκκλησίες τα Χριστούγεννα προς αποφυγήν της μόλυνσης από κορωνοϊό.

Όπως είπε ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων, Μητροπολίτης Ιλαρίων, στο τηλεοπτικό κανάλι «Ρωσία 24», σε διάφορες περιοχές της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένης της Μόσχας, είναι καλύτερα να τηρηθούν οι περιορισμοί, αποφεύγοντας τις επισκέψεις σε πολυσύχναστα μέρη.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, οι ιερείς μπορούν να επισκεφθούν τους ηλικιωμένους στο σπίτι, δίνοντάς τους εκεί τη Θεία Κοινωνία.

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία θα συμμορφωθεί με τις οδηγίες των υγειονομικών αρχών, αλλά με δική της βούληση δεν θα κλείσει τις εκκλησίες.

«Ανοίγουμε τις εκκλησίες όχι για να λάβουμε δωρεές, αλλά για χάρη των ανθρώπων», δήλωσε ο Σεβασμιώτατος.

Μάλιστα, ο ίδιος θεωρεί πως αφού οι μεταφορές, οι κινηματογράφοι και τα εμπορικά κέντρα είναι ανοιχτά, δεν υπάρχει λόγος να σταματήσει η πρόσβαση στην εκκλησία.

 

Πηγή: vesti.ru

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων