23/10/2021 23/10/2021 Στο δορυφορικό δίκτυο «Ρωσία-24» μίλησε ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα του, τη Ρωσία, που διαρκώς επιδεινώνεται. Ο Μητροπολίτης κ. Ιλαρίων τάχθηκε υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού για ορισμένες κατηγορίες Ρώσων πολιτών, μεταξύ των οποίων πρέπει να είναι και ιερείς. Χαρακτήρισε την εξάπλωση της νόσου του κορωνοϊού “πολύ ανησυχητική, πολύ...
23 Οκτωβρίου, 2021 - 22:42
Τελευταία ενημέρωση: 23/10/2021 - 22:56

Βολοκολάμσκ Ιλαρίων για εμβόλια: Υπέρ της υποχρεωτικότητας

Διαδώστε:
Βολοκολάμσκ Ιλαρίων για εμβόλια: Υπέρ της υποχρεωτικότητας

Στο δορυφορικό δίκτυο «Ρωσία-24» μίλησε ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα του, τη Ρωσία, που διαρκώς επιδεινώνεται. Ο Μητροπολίτης κ. Ιλαρίων τάχθηκε υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού για ορισμένες κατηγορίες Ρώσων πολιτών, μεταξύ των οποίων πρέπει να είναι και ιερείς. Χαρακτήρισε την εξάπλωση της νόσου του κορωνοϊού “πολύ ανησυχητική, πολύ λυπηρή και πολύ τραγική”.

Ανέφερε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων: 

«Δεν νομίζω ότι ο εμβολιασμός θα πρέπει να είναι υποχρεωτικός για όλους. Αλλά, προφανώς, θα πρέπει να γίνει υποχρεωτικός για πάρα πολλές κατηγορίες εργαζομένων, για εκείνους τους ανθρώπους που εργάζονται με άλλους ανθρώπους».

Πρόσθεσε επίσης:

«Προσωπικά πιστεύω ότι ο εμβολιασμός πρέπει να είναι υποχρεωτικός για τους κληρικούς, καθόσον βρίσκονται σε συνεχή επαφή με πολύ μεγάλο αριθμό ανθρώπων, εκτός, φυσικά, εάν υπάρχουν ιατρικές αντενδείξεις».

Να σημειωθεί ότι παρά το γεγονός ότι στη Ρωσία σε ειδικές κατηγορίες εργαζομένων, όπως το ιατρικό, εκπαιδευτικό προσωπικό, τις υπηρεσίες ασφαλείας και τις αντίστοιχες υγειονομικού ενδιαφέροντος έχει επιβληθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός, ωστόσο στη Ρωσική Εκκλησία, προς το παρόν δεν είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων