26/11/2018 26/11/2018 Στην στρογγυλή τράπεζα με θέμα «Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας και Ομογένεια: πείρα συνεργασίας στη Νοτιοανατολική Ασία, την Αυστραλία και την Ωκεανία» που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, στην Πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Δημοκρατία της Κορέας, των εργασιών αυτής προήδρευσε ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας. Στην εκδήλωση συμμετείχαν διάφορα μέλη...
26 Νοεμβρίου, 2018 - 21:47
Τελευταία ενημέρωση: 26/11/2018 - 21:48

Ο Σεβ. Μητροπ. Βολοκολάμσκ για την κοινωνική διακονία

Διαδώστε:
Ο Σεβ. Μητροπ. Βολοκολάμσκ για την κοινωνική διακονία

Στην στρογγυλή τράπεζα με θέμα «Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας και Ομογένεια: πείρα συνεργασίας στη Νοτιοανατολική Ασία, την Αυστραλία και την Ωκεανία» που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, στην Πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Δημοκρατία της Κορέας, των εργασιών αυτής προήδρευσε ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν διάφορα μέλη της εκκλησιαστικής αποστολής από τη Μόσχα, ενώ προσήλθαν κληρικοί της Ρωσικής Εκκλησίας και εκπρόσωποι των συλλόγων ομογενών .

Τη συνάντηση συνδιοργάνωσαν το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας και το Τμήμα Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας με υποστήριξη του ιδρύματος «Ρωσικός κόσμος».

 

Αυτού του είδους εκδηλώσεις διεξάγονται εδώ και οκτώ χρόνια σε διάφορες περιοχές της υφηλίου με συμμετοχή μάλιστα κληρικών και εκπροσώπων διαφόρων συλλόγων ομογενών.

Στην παρέμβασή του ο Σεβ Μητροπολίτης κ.κ.Ιλαρίωνας επικεντρώθηκε στην τραγική επέτειο των εκατό ετών από την δολοφονία στη Ρωσία της Τσαρικής οικογένειας  και λοιπών μελών του αυτοκρατορικού γένους. Η τραγωδία ήταν συνέπεια του Οκτωβριανού πραξικοπήματος του 1917. Για την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας αυτή η ιστορική καμπή στάθηκε αφορμή για την περίοδο απηνών διωγμών και δοκιμασιών εἰς βάρος της.

Ο Ιεράρχης κατέθεσε τις σκέψεις του σχετικά με την ανασυγκρότηση της εκκλησιαστικής ζωής στην Πατρίδα τις τελευταίες δεκαετίες. Ιδίως αναφέρθηκε στο θέμα της κοινωνικής διακονίας και της διδασκαλία της θεολογίας στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.

 

Ακόμη ο Σεβ Μητρ. Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας έθιξε την προβληματική παραβάσεως των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τις διώξεις εἰς βάρος των χριστιανών παγκοσμίως με λόγια που ενθουσίασε τους παραβρισκομένους.

Επίσης ο Σεβασμιότατος ευχήθηκε στους κληρικούς, οι οποίοι διακονούν στο εξωτερικό, να μην αποθαρρύνονται και να αντλούν την έμπνευσή τους μέσα στην προσευχή κατά παράδειγμα των αποστόλων και ιεραποστόλων, των οποίων τα ονόματα συνδέονται με την ιστορία της θυσιαστικής προσφοράς στον αμπελώνα του Χριστού.

Οι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες και ποικίλες δραστηριότητες του Σεβασμιοτάτου είναι αλήθεια ότι πλουτίζουν καθημερινά την εξωστρέφεια του Πατριαρχείου της Μόσχας που προσπαθεί με διάφορους τρόπους να αφυπνίζει κυρίως για θέματα ενότητας των εκκλησιών, τάξης του κλήρου αλλά και παρηγορίας του ποιμνίου καθώς και ανάπαυση των διωχθέντων και θυμάτων απανταχού του Ορθόδοξου κόσμου.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων