13/12/2018 13/12/2018 Την υποστήριξή της  στις αποφάσεις του Πατριαρχείου της Μόσχας εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Λευκορωσίας. Η ιερά Σύνοδος συνεδρίασε στο Μινσκ, υπό τη προεδρεία του Μητροπολίτου Μινσκ κ. Παύλου, Πατριαρχικού Έξαρχου Πάσης Λευκορωσίας  και την συμμετοχή 16 ιεραρχών  της εκκλησίας της Λευκορωσίας. Ειδικότερα αποφασίστηκε: 1. Να εφαρμόσει τις αποφάσεις της...
13 Δεκεμβρίου, 2018 - 13:36
Τελευταία ενημέρωση: 13/12/2018 - 18:46

Στο πλευρό της Μόσχας η εκκλησία της Λευκορωσίας

Διαδώστε:
Στο πλευρό της Μόσχας η εκκλησία της Λευκορωσίας

Την υποστήριξή της  στις αποφάσεις του Πατριαρχείου της Μόσχας εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Λευκορωσίας.

Η ιερά Σύνοδος συνεδρίασε στο Μινσκ, υπό τη προεδρεία του Μητροπολίτου Μινσκ κ. Παύλου, Πατριαρχικού Έξαρχου Πάσης Λευκορωσίας  και την συμμετοχή 16 ιεραρχών  της εκκλησίας της Λευκορωσίας.

Ειδικότερα αποφασίστηκε:

1. Να εφαρμόσει τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

2. Να υποστηρίξει ομόφωνα την απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας από 15 Οκτωβρίου 2018 (Αρ. Αρ. 71) σχετικά με την διακοπή της ευχαριστιακής κοινωνίας με το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

3. Να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του στον Πατριάρχη Μόσχας, κ. Κύριλλο για την σταθερή, μετρημένη και ακλόνητη στάση του για την αγνότητα των κανόνων και διδασκαλιών της Ορθόδοξης Εκκλησίας .

4. Να εκφράσει αδελφική υποστήριξη για τον Μακαριότατο Μητροπολίτη Ονούφριο του Κιέβου .

5. Να διοργανώνουν συνόδους σε κάθε μητρόπολη της Λευκορωσίας  και να εξηγούν στους συμμετέχοντες τους – κληρικούς, μοναχούς και λαϊκούς – τη θέση του Πατριάρχη Κυρίλλου

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων