27/11/2018 27/11/2018 Ο μεγαλύτερος ορθόδοξος ναός στον κόσμος βρίσκεται στο Βουκουρέστι. Την Κυριακή 25 Νοεμβρίου έγιναν στην ρουμανική πρωτεύουσα τα εγκαίνια του Ναού που είναι αφιερωμένος στην Ανάληψη του Χριστού και τον Απόστολο Ανδρέα, παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου .Ο Ναός έχει τη μεγαλύτερη καμπάνα εκκλησίας στον κόσμο, η οποία ξεπερνά τον καμπάνα του Αγίου Πέτρου...
27 Νοεμβρίου, 2018 - 8:25
Τελευταία ενημέρωση: 27/11/2018 - 14:46

Εγκαινιάστηκε ο μεγαλύτερος ορθόδοξος ναός στον κόσμο

Διαδώστε:
Εγκαινιάστηκε ο μεγαλύτερος ορθόδοξος ναός στον κόσμο

Ο μεγαλύτερος ορθόδοξος ναός στον κόσμος βρίσκεται στο Βουκουρέστι.

Την Κυριακή 25 Νοεμβρίου έγιναν στην ρουμανική πρωτεύουσα τα εγκαίνια του Ναού που είναι αφιερωμένος στην Ανάληψη του Χριστού και τον Απόστολο Ανδρέα, παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου .Ο Ναός έχει τη μεγαλύτερη καμπάνα εκκλησίας στον κόσμο, η οποία ξεπερνά τον καμπάνα του Αγίου Πέτρου στον καθεδρικό ναό της Κολωνίας.

Η κατασκευή του ξεκίνησε το 2010 και το κόστος ξεπερνά τα 110 εκατομμύρια ευρώ.

Στα εγκαίνια, εντός του Ιερού Ναού βρέθηκαν για πρώτη φορά 2000 πιστοί, ενώ αρκετές χιλιάδες παρακολουθούσαν από γιγαντοοθόνες στο προαύλιο.

Στη λειτουργία του Αγίου Ανδρέα, στις 30 Νοεμβρίου, θα χοροστατήσει ο Πατριάρχης Θεόφιλος των Ιεροσολύμων. Μάλιστα, η ρουμανική Ορθόδοξη Εκκλησία έχει φέρει και το ιερό λείψανο της χειρός του Αγίου Ανδρέα από την Ελλάδα για την περίσταση.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων