27/01/2019 27/01/2019 Μετά τη Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον Πατριαρχικό Ναό του Βουκουρεστίου, ο Πατριάρχης της Ρουμανίας κατέθεσε λουλούδια στο μνημείο του πρίγκιπα Αλέξανδρου Ιωάννη Κουζά ως ένδειξη ευγνωμοσύνης προς αυτόν που βοήθησε τη ρουμανική κυριαρχία να ενώσει σε ένα κράτος τα μέρη της πριν από 160 χρόνια. Η τελετή ξεκίνησε με τον εθνικό ύμνο που εκτελείται...
27 Ιανουαρίου, 2019 - 13:06

Ο Πατρ. Ρουμανίας κατάθεσε στεφάνι για τα 160 χρόνια Ένωσης των Ηγεμονιών

Διαδώστε:
Ο Πατρ. Ρουμανίας κατάθεσε στεφάνι για τα 160 χρόνια Ένωσης των Ηγεμονιών
Μετά τη Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον Πατριαρχικό Ναό του Βουκουρεστίου, ο Πατριάρχης της Ρουμανίας κατέθεσε λουλούδια στο μνημείο του πρίγκιπα Αλέξανδρου Ιωάννη Κουζά ως ένδειξη ευγνωμοσύνης προς αυτόν που βοήθησε τη ρουμανική κυριαρχία να ενώσει σε ένα κράτος τα μέρη της πριν από 160 χρόνια. Η τελετή ξεκίνησε με τον εθνικό ύμνο που εκτελείται από τη στρατιωτική μπάντα . Οι εκδηλώσεις ήταν αφιερωμένες στην 160ή επέτειο της Ένωσης των Ρουμανικών Πρωτευουσών και συνεχίστηκαν με μια επικοινωνιακή συνάντηση που διοργάνωσε η Ρουμανική Ακαδημία και το Ρουμανικό Πατριαρχείο. Κάθε χρόνο, οι Ρουμάνοι γιορτάζουν την Ένωση των Αρχών της Μολδαβίας και της Βλαχίας, η οποία έλαβε χώρα στις 24 Ιανουαρίου 1859, τιμώντας τον πρώτο ηγεμόνα των Ηνωμένων Βασιλείων, Αλεξάντρο Ιωάννα Κουζά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων