16/01/2019 16/01/2019 Στον ενεργό και σημαντικό ρόλο που έπαιξε η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρουμανίας στην διαμόρφωση και προώθηση του πολιτισμού του ρουμανικού λαού αναφέρθηκε ο Πατριάρχης Ρουμανίας, κ. Δανιήλ με αφορμή την Εθνική Ημέρας Πολιτισμού, που εορτάζεται στην χώρα κάθε χρόνο στις 15 Ιανουαρίου. Η ομιλία του με θέμα “Η Εκκλησία γέννησε και προώθησε τον πολιτισμό του...
16 Ιανουαρίου, 2019 - 9:03
Τελευταία ενημέρωση: 16/01/2019 - 12:37

Πατρ. Ρουμανίας: Η Ορθοδοξία είναι φορέας πολιτισμού

Διαδώστε:
Πατρ. Ρουμανίας: Η Ορθοδοξία είναι φορέας πολιτισμού

Στον ενεργό και σημαντικό ρόλο που έπαιξε η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρουμανίας στην διαμόρφωση και προώθηση του πολιτισμού του ρουμανικού λαού αναφέρθηκε ο Πατριάρχης Ρουμανίας, κ. Δανιήλ με αφορμή την Εθνική Ημέρας Πολιτισμού, που εορτάζεται στην χώρα κάθε χρόνο στις 15 Ιανουαρίου.

Η ομιλία του με θέμα “Η Εκκλησία γέννησε και προώθησε τον πολιτισμό του Ρουμανικού λαού” πραγματοποιήθηκε στις πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώθηκαν στο Romanian Athenaeum στο Βουκουρέστι.

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας  τόνισε ότι «τα πρώτα τυπογραφεία στη χώρα μας οργανώθηκαν  σε μοναστήρια και επισκοπές και οι πρώτες εκτυπώσεις έγιναν από την Εκκλησία. Εδωσε παραδείγματα Επισκόπων και των μοναχών που συνέβαλαν στην ανάπτυξη του εθνικού πολιτισμού και υπενθύμισε ότι τα πρώτα εκπαιδευτικά ιδρύματα «έχουν δημιουργηθεί μέσα στα μοναστήρια και τις εκκλησίες »

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων