22/01/2019 22/01/2019 Με δοξολογίες και θείες λειτουργίες σε κάθε εκκλησία της χώρας τιμούν στην Ρουμανία τη συμπλήρωση των 160 ετών από την ένωση των Παραδουνάβιων Ηγεμονιών. Ηταν 24 Ιανουαρίου του 1859 όταν ο λαός της Βλαχίας εξέλεξε ηγεμόνα τον συνταγματάρχη Αλέξανδρο Ι. Κούζα. Το γεγονός αυτό επισφράγισε την ουσιαστική Ενωση των δυο Παραδουνάβιων Ηγεμονιών, όπως αποκαλούνταν τότε η...
22 Ιανουαρίου, 2019 - 9:06
Τελευταία ενημέρωση: 22/01/2019 - 9:10

Το Πατρ. Ρουμανίας για την επέτειο της ένωσης των Ηγεμονιών

Διαδώστε:
Το Πατρ. Ρουμανίας για την επέτειο της ένωσης των Ηγεμονιών

Με δοξολογίες και θείες λειτουργίες σε κάθε εκκλησία της χώρας τιμούν στην Ρουμανία τη συμπλήρωση των 160 ετών από την ένωση των Παραδουνάβιων Ηγεμονιών.

Ηταν 24 Ιανουαρίου του 1859 όταν ο λαός της Βλαχίας εξέλεξε ηγεμόνα τον συνταγματάρχη Αλέξανδρο Ι. Κούζα. Το γεγονός αυτό επισφράγισε την ουσιαστική Ενωση των δυο Παραδουνάβιων Ηγεμονιών, όπως αποκαλούνταν τότε η Βλαχία και η Μολδαβία.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Πατριαρχείο της Ρουμανίας, την Πέμπτη το πρωί θα τελεστεί Θεία Λειτουργία και Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό του Βουκουρεστίου, προεξάρχοντος τοθ Πατριάρχη κ.κ Δανιήλ.

Και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Τελετών «Πατριάρχης Θεόκτιστος» στο Πατριαρχικό Μέγαρο , επιστημονική ημερίδα με τίτλο “Ενοποίηση των Ηγεμονιών της Ρουμανίας, βάση για το σύγχρονο ρουμανικό κράτος”. Η ημερίδα διοργανώνεται από τη Ρουμανική Ακαδημία σε συνεργασία με το Ρουμανικό Πατριαρχείο.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων