25/04/2019 25/04/2019 Με βάση πληροφορίες από το βιβλίο: “Το Άγιο Μύρο: Το νόημά του και η Χρήση του” του Πατριάρχη Ρουμανίας κ. Δανιήλ, όπως δημοσιεύεται στο basilica.ro. 1. Η προετοιμασία του Αγίου Μύρου πραγματοποιείται κατά τις πρώτες τρεις ημέρες της μεγάλης Εβδομάδας. 2. Παρασκευάζεται από ελαιόλαδο, κρασί, βότανα και αρώματα. Το Πατριαρχείο της Ρουμανίας χρησιμοποιεί πάνω από...
25 Απριλίου, 2019 - 8:01
Τελευταία ενημέρωση: 25/04/2019 - 8:17

10 λιγότερο γνωστές πτυχές για το Άγιο Μύρο στη Ρουμανία

Διαδώστε:
10 λιγότερο γνωστές πτυχές για το Άγιο Μύρο στη Ρουμανία

Με βάση πληροφορίες από το βιβλίο: “Το Άγιο Μύρο: Το νόημά του και η Χρήση του” του Πατριάρχη Ρουμανίας κ. Δανιήλ, όπως δημοσιεύεται στο basilica.ro.

1. Η προετοιμασία του Αγίου Μύρου πραγματοποιείται κατά τις πρώτες τρεις ημέρες της μεγάλης Εβδομάδας.
2. Παρασκευάζεται από ελαιόλαδο, κρασί, βότανα και αρώματα. Το Πατριαρχείο της Ρουμανίας χρησιμοποιεί πάνω από 40 συστατικά.
3. H πρώτη γραπτή συνταγή λέγεται ότι είναι του 8ου αι. γραμμένη σε βερβερινό κώδικα.
4. Δύο προσευχές (η τρίτη και η τέταρτη) του καθαγιασμού αφορούν στην βυζαντινή παράδοση ενώ οι δύο πρώτες την ρουμανική παράδοση.
5. Ο καθαγιασμός του δεν μπορεί να γίνει από κάθε Επίσκοπο, αλλά μόνο από Πατριάρχη ή Προκαθήμενο Αυτοκέφαλης Εκκλησίας.
6. Το Αγιο Μύρο πήγε για πρώτη στην Ρουμανία πριν από την αυτοκεφαλία της Εκκλησίας, από τον τότε Πατριάρχη Κωνσταντινοπουπόλεως Παχώμιο.
7. Για πρώτη φορά καθαγιάσθηκε Άγο Μύρο από την Ρουμανική Ορθόδοξη Εκκλησία το 1893.
8. Ο πρώτος αγιασμός του στην επανενωμένη Ρουμανία πραγματοποιήθηκε στις 15/28 Απριλίου 1921.
9. Η τελευταία φορά που έγινε η παρασκευή και ο Καθαγιασμός του Αγίου Μύρου στη Ρουμανία ήταν το 2010.
10. Σήμερα Μεγάλη Πέμπτη πραγματοποιείται ο 22ος καθαγιασμός Αγίου Μύρου από την Ρουμανική εκκλησία, μετά από προετοιμασία τριών ημερών, ακριβώς 134 χρόνια μετά την έκδοση του Οικουμενικού Πατριαρχείου Συνοδικού Τόμου για την αναγνώριση του Αυτοκεφάλου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων