17/11/2020 17/11/2020 Εκατό χιλιάδες αντίγραφα της Καινής Διαθήκης με τους Ψαλμούς θα προσφερθούν δωρεάν στους πιστούς της Αρχιεπισκοπής Σουτσεάβας και Ραουντίου μέχρι το τέλος του έτους. Η διανομή των αντιτύπων της Καινής Διαθήκης ξεκίνησε την -καθιερωμένη στη Ρουμανία- Ημέρα της Βίβλου (13 Νοεμβρίου) και γίνεται «φροντίζοντας τους «υπηρέτες» όλων των ενοριών της επισκοπής», όπως δήλωσε ο ενοριακός...
17 Νοεμβρίου, 2020 - 18:16
Τελευταία ενημέρωση: 17/11/2020 - 18:25

100.000 αντίγραφα Καινής Διαθήκης δωρεάν στους πιστούς

Διαδώστε:
100.000 αντίγραφα Καινής Διαθήκης δωρεάν στους πιστούς

Εκατό χιλιάδες αντίγραφα της Καινής Διαθήκης με τους Ψαλμούς θα προσφερθούν δωρεάν στους πιστούς της Αρχιεπισκοπής Σουτσεάβας και Ραουντίου μέχρι το τέλος του έτους.

Η διανομή των αντιτύπων της Καινής Διαθήκης ξεκίνησε την -καθιερωμένη στη Ρουμανία- Ημέρα της Βίβλου (13 Νοεμβρίου) και γίνεται «φροντίζοντας τους «υπηρέτες» όλων των ενοριών της επισκοπής», όπως δήλωσε ο ενοριακός πολιτιστικός σύμβουλος, πατέρας Κωνσταντίνος Οπρέα.

«Το επισκοπικό πρόγραμμα «Κανένα σπίτι χωρίς την Καινή Διαθήκη», λέει ο π. Κωνσταντίνος, «βασίζεται στην προτροπή του Κυρίου μας Ιησού Χριστού να φροντίσουμε πρώτα απ’ όλα τη σωτηρία της ψυχής: «Ζητείτε δε πρώτον την βασιλείαν του Θεού και την δικαιοσύνην αυτού και ταύτα πάντα προστεθήσεται υμΐν». 

Ο σκοπός αυτού του προγράμματος είναι να υπενθυμίσει σε κάθε πιστό το καθήκον του να διαβάζει τις Γραφές, δεδομένου του ρόλου του στον πνευματικό σχηματισμό των πιστών, υπενθυμίζοντας τα λόγια του Αγίου Ιωάννη του Χρυσόστομου, που λέει ότι: είναι ευκολότερο να μη θερμαίνει και να μη χύνει φως ο ήλιος, παρά να μη φωτίζει ο χριστιανός… και ότι η Αγία Γραφή είναι αλήθεια δοσμένη από τον Θεό, ένα ουσιαστικό και θεμελιώδες δόγμα, που δεν πρέπει να ξεχάσουν ποτέ οι μελετητές, οι διερμηνείς και οι γλωσσολόγοι.

Το κατηχητικό πρόγραμμα «Κανένα σπίτι χωρίς τη Νέα Διαθήκη» υλοποιείται με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Τομέα της Αρχιεπισκοπής Σουτσεάβα και Ραουντίου.

Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος του 2019, η Αρχιεπισκοπή του Βουκουρεστίου έδωσε πάνω από 900 αντίγραφα της Καινής Διαθήκης με τους Ψαλμούς στις κύριες νοσοκομειακές μονάδες του Βουκουρεστίου. Οι τόμοι έχουν παραμείνει στη βιβλιοθήκη του παρεκκλησίου και διατίθενται σε εσωτερικούς ασθενείς.

Στο ίδιο έργο, το Ρουμανικό Πατριαρχείο διανέμει, μέσω του Τμήματος Θρησκευτικής Βοήθειας, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας 1.410 αντίγραφα της Καινής Διαθήκης με τους Ψαλμούς του ρουμανικού στρατού σε μια αποστολή εκτός της χώρας: Αφγανιστάν, Πολωνία, Μάλι κ.λπ.

Πηγή: Basilica.ro

Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων