31/08/2020 31/08/2020 Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου στην Επισκοπή της Οράντεα του Πατριαρχείου της Ρουμανίας τελέστηκε την Κυριακή από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Οράντεα κ. Σωφρόνιο η Θεία Λειτουργία η οποία σηματοδότησε τα 100 χρόνια από την αποκατάσταση της Επισκοπής μετά το διάταγμα του Βασιλιά Φερδινάνδου της Ρουμανίας. Ο Θεοφιλέστατος μίλησε για την ιστορική σημασία...
31 Αυγούστου, 2020 - 16:10
Τελευταία ενημέρωση: 31/08/2020 - 16:12

100 χρόνια Καθεδρικός Ναός της Επισκοπής Οράντεα

Διαδώστε:
100 χρόνια Καθεδρικός Ναός της Επισκοπής Οράντεα

Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου στην Επισκοπή της Οράντεα του Πατριαρχείου της Ρουμανίας τελέστηκε την Κυριακή από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Οράντεα κ. Σωφρόνιο η Θεία Λειτουργία η οποία σηματοδότησε τα 100 χρόνια από την αποκατάσταση της Επισκοπής μετά το διάταγμα του Βασιλιά Φερδινάνδου της Ρουμανίας.

Ο Θεοφιλέστατος μίλησε για την ιστορική σημασία της ημέρας της 30ης  Αυγούστου για την ορθόδοξη Επισκοπή της Οράντεα και ευχαρίστησε τον Θεό για την ευλογία του. Η επέτειος ενός αιώνα από την αποκατάσταση της Επισκοπής θα συνεχιστεί τον επόμενο μήνα μέσα από πολλές γιορτινές και πνευματικές στιγμές.

Με την υπογραφή της Συνθήκης Ειρήνης του Τριανόν, στις 4 Ιουνίου 1920, άνοιξε ο δρόμος για την επανενεργοποίηση της παλιάς Ορθόδοξης Επισκοπής Οραντέας. Το διάταγμα που εξέδωσε ο βασιλιάς στις 30 Αυγούστου 1920 είχε μόνο ένα άρθρο: “Η παλιά Ορθόδοξη Επισκοπή της Ρουμανίας στην Οραντέα-Μάρε, στη χώρα του Μπιχόρ, επαναφέρεται στα προηγούμενα δικαιώματά της.”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων