11/05/2023 11/05/2023 Εκατόν τριάντα άτομα συμβουλεύτηκαν δωρεάν ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, στο πλαίσιο της εκστρατείας «Υγεία στα Χωριά», στην περιοχή στο Ντραγκανέστι, στην επαρχία Πράχοβα. Οι κάτοικοι της περιοχής Ντραγκανέστι είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τις εξής ειδικότητες: Διαβητολόγους, παιδιάτρους, δερματολόγους, ενδοκρινολόγους, οφθαλμιάτρους, καρδιολόγους, γαστρεντερολόγους, παθολόγους, ουρολόγους, ογκολόγους και γυναικολόγους. Ο Dănuț Prună, ο συντονιστής των εθελοντών από...
11 Μαΐου, 2023 - 9:03
Τελευταία ενημέρωση: 11/05/2023 - 8:13

130 άτομα επωφελήθηκαν από δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στην Πράχοβα

Διαδώστε:
130 άτομα επωφελήθηκαν από δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στην Πράχοβα

Εκατόν τριάντα άτομα συμβουλεύτηκαν δωρεάν ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, στο πλαίσιο της εκστρατείας «Υγεία στα Χωριά», στην περιοχή στο Ντραγκανέστι, στην επαρχία Πράχοβα.

Οι κάτοικοι της περιοχής Ντραγκανέστι είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τις εξής ειδικότητες: Διαβητολόγους, παιδιάτρους, δερματολόγους, ενδοκρινολόγους, οφθαλμιάτρους, καρδιολόγους, γαστρεντερολόγους, παθολόγους, ουρολόγους, ογκολόγους και γυναικολόγους.

Ο Dănuț Prună, ο συντονιστής των εθελοντών από το παρεκκλήσι του Εθνικού Καθεδρικού Ναού, είπε ότι 27 γιατροί συμμετείχαν στη δράση. «Δυστυχώς εντοπίστηκαν πολλά προβλήματα υγείας. Διαγνώστηκαν ασθένειες σε προχωρημένη κατάσταση για τις οποίες δεν γνώριζαν οι παθούντες. Υπήρχαν επίσης ασθενείς που χρειάστηκαν την προσαρμογή της θεραπείας τους. Επίσης ένα πολύ σημαντικό στοιχείο αυτής της εκστρατείας είναι ο προσυμπτωματικός έλεγχος, έτσι ώστε τα άτομα που έρχονται να συμβουλευτούν να επωφεληθούν από διάφορους τύπους υπερηχογραφημάτων, πράγμα δύσκολο να επιτευχθεί, συνήθως , ιδιαίτερα στις αγροτικές περιοχές», είπε ο Dănuț Prună.

Ο Δρ Virgiliu-Mihail Prunoiu, ιατρός ογκολόγος, τόνισε τον προφανή ρόλο της πρόληψης και της επίσκεψης στον γιατρό: «Υπήρξαν περιπτώσεις που επιλύσαμε ως έκτακτα περιστατικά και που μπορέσαμε να δώσουμε στους ανθρώπους ένα χέρι βοήθειας στα προβλήματά τους. Ο κόσμος ήταν χαρούμενος, ήρθε με λίγο φόβο, αρχικά. Είναι φυσιολογικό, κάποιοι από αυτούς δεν έχουν δει γιατρό για μεγάλο χρονικό διάστημα. Έφυγαν όμως ευχαριστημένοι από τις διαβουλεύσεις, με το χαμόγελο στα χείλη και μας ευχαρίστησαν για τη στήριξη».

Από την πλευρά της, η Δρ Amalia Anghel, δερματολόγος, δήλωσε: «Βρήκαμε δύο καρκίνους του δέρματος και δύο όγκους. Είναι αρκετά δύσκολο να διαγνωστούν οι ασθενείς, κάποιοι από τους οποίους δεν μπορούν να έχουν εύκολη πρόσβαση στις ιατρικές υπηρεσίες. Ήταν χρήσιμο για αυτούς που ήρθαμε εδώ σήμερα. Τα πράγματα βέβαια δεν σταματούν εδώ, αλλά έκανα και τη σύσταση να προχωρήσουμε και να συνεχίσουμε τη θεραπεία».

Ανάμεσα σε αυτούς που πήραν την πρωτοβουλία και στήριξαν αυτή την κοινωνική προσπάθεια ήταν οι ιερείς των έξι χωριών της κοινότητας και οι τοπικές αρχές.

Η εκστρατεία «Υγεία στα Χωριά» πραγματοποιείται βάσει πρωτοκόλλου που έχει συναφθεί μεταξύ του Πατριαρχείου Ρουμανίας και του Υπουργείου Υγείας της χώρας. Μέχρι στιγμής, στο πλαίσιο αυτό, έχουν οργανωθεί 95 δράσεις στις κομητείες Ίλφοβ, Πράχοβα, Μαραμούρες, Argeş, Călăraşi, Giurgiu, Teleorman και Botoșani, και έχουν επωφεληθεί 12.000 άτομα.

Φωτογραφίες από : Voluntarii Catedralei Naţionale

Με πληροφορίες από basilica

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων