03/02/2022 03/02/2022 Συνολικά 15 χρόνια πέρασαν από την ένταξη της Ρουμανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σιναΐας κ. Ιερώνυμος, Βοηθός παρά τω Πατριάρχη, συμμετείχε την Τετάρτη, 2 Φεβρουαρίου, στην πανηγυρική συνεδρίαση της Βουλής. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι Μεταξύ των προσκεκλημένων ήταν βουλευτές και γερουσιαστές, ο Πρωθυπουργός Νικολάε Τσιούκα, εκπρόσωποι θρησκευτικών δογμάτων, μέλη του διπλωματικού σώματος και άλλοι προσκεκλημένοι....
03 Φεβρουαρίου, 2022 - 9:26

15 χρόνια από την ένταξη της Ρουμανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Διαδώστε:
15 χρόνια από την ένταξη της Ρουμανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Συνολικά 15 χρόνια πέρασαν από την ένταξη της Ρουμανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σιναΐας κ. Ιερώνυμος, Βοηθός παρά τω Πατριάρχη, συμμετείχε την Τετάρτη, 2 Φεβρουαρίου, στην πανηγυρική συνεδρίαση της Βουλής.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Μεταξύ των προσκεκλημένων ήταν βουλευτές και γερουσιαστές, ο Πρωθυπουργός Νικολάε Τσιούκα, εκπρόσωποι θρησκευτικών δογμάτων, μέλη του διπλωματικού σώματος και άλλοι προσκεκλημένοι.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλικής Δημοκρατίας, Ζαν-Ιβς λε Ντριάν, απηύθυνε χαιρετισμό καθώς η Γαλλία ανέλαβε την προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης την 1η Ιανουαρίου 2022.

Χαιρετισμό απηύθυναν, ακόμη, ο Πρόεδρος της Γερουσίας, ο Πρόεδρος της Βουλής, ο Πρωθυπουργός Νικολάε Τσιούκα, καθώς και εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών ομάδων.

Στις ομιλίες παρουσιάστηκαν τα πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά και εκπαιδευτικά επιτεύγματα που γνώρισε η χώρα στα 15 χρόνια από την ένταξη, καθώς και τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν στον δρόμο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Η Ρουμανία έγινε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης την 1η Ιανουαρίου 2007. Η Συμφωνία Σύνδεσης με την ΕΕ υπογράφηκε την 1η Φεβρουαρίου 1993.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρουμανίας, Μπογκντάν Αουρέσκου, με ανάρτησή του στο twitter είχε δηλώσει χθες: “Με χαρά καλωσορίζω τον υπουργό  Εξωτερικών Ζαν-Ιβς λε Ντριάν στο Βουκουρέστι σήμερα και για να αναπτύξουμε στρατηγική εταιρική σχέση, να ενισχύσουμε τη συνεργασία και τον συντονισμό της οικονομίας και της ασφάλειας ”

Πηγή Φωτογραφιών: Facebook / Parlamentul României – Camera Deputaţilor και ziarullumina

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες: ,
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων