25/04/2024 25/04/2024 Στο πλαίσιο της εκστρατείας «Dress up a child for Easter» (Ντύστε ένα παιδί για το Πάσχα), η Ορθόδοξη Ενορία Târca-Vitan στο Βουκουρέστι και ο τρίτος τομέας της πρωτεύουσας δώρισαν, σήμερα, πακέτα με ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια και τρόφιμα σε 160 παιδιά από οικογένειες με περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες: 40 από την αναφερόμενη ενορία και 120 από τα...
25 Απριλίου, 2024 - 20:06
Τελευταία ενημέρωση: 25/04/2024 - 19:50

160 παιδιά έλαβαν πακέτα με ρούχα και τρόφιμα από ενορία του Βουκουρεστίου

Διαδώστε:
160 παιδιά έλαβαν πακέτα με ρούχα και τρόφιμα από ενορία του Βουκουρεστίου

Στο πλαίσιο της εκστρατείας «Dress up a child for Easter» (Ντύστε ένα παιδί για το Πάσχα), η Ορθόδοξη Ενορία Târca-Vitan στο Βουκουρέστι και ο τρίτος τομέας της πρωτεύουσας δώρισαν, σήμερα, πακέτα με ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια και τρόφιμα σε 160 παιδιά από οικογένειες με περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες: 40 από την αναφερόμενη ενορία και 120 από τα μητρώα του γραφείου κοινωνικής πρόνοιας της περιοχής.

Τα δώρα συλλέχθηκαν από δωρεές από ιδιώτες από διάφορες γωνιές της Ρουμανίας οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για φιλανθρωπικό σκοπό, το οποίο ξεκίνησε η ενορία στο Διαδίκτυο.

«Είναι μια στιγμή χαράς που μας θυμίζει τα παιδικά μας χρόνια. Στην παιδική ηλικία, θυμόμαστε ότι προετοιμαζόμασταν με έναν ιδιαίτερο τρόπο για τη μεγάλη γιορτή της Αναστάσεως του Κυρίου[…]. Ήταν μια στιγμή χαράς όταν παραλάβαμε τα ρούχα που θέλαμε[…]», είπε ο ο π. Florin Busuioc.

Ο π. Constantin Marius Jica μίλησε για τον τρόπο με τον οποίο οργανώθηκαν οι ενορίτες καθώς και άλλοι άνθρωποι που ήταν πρόθυμοι να βοηθήσουν τα μικρά παιδιά, για να πραγματοποιήσουν αυτή τη δράση: «[..] Η μεγαλύτερη χαρά των δωρητών ήταν να αγοράσουν οι ίδιοι νέα ρούχα, παπούτσια και παιχνίδια για το παιδί ή τα παιδιά που επέλεξαν να υποστηρίξουν. Αργότερα, μαζεύτηκαν χρήματα στην εκκλησία για να δοθούν σε αυτά τα παιδιά πακέτα με γλυκά. Αυτό το έργο απογειώθηκε και μέσω των social media, καθώς άνθρωποι από πολλά μέρη της χώρας βρέθηκαν πρόθυμοι να συμμετάσχουν σε αυτό το φιλανθρωπικό έργο. Είχαμε τη χαρά να επικοινωνήσουν μαζί μας άνθρωποι από πόλεις όπως το Giurgiu, το Ploiesti, το Medgidia, η Τιμισοάρα, που έλαβαν έστειλαν δέματα με δώρα στην εκκλησία μας με κούριερ».

 

Πηγή: ziarullumina

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων