16/08/2022 17/08/2022 Η Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Νικούλα (Nicula) συγκέντρωσε πάνω από 20.000 πιστούς που συμμετείχαν στις θρησκευτικές εκδηλώσεις της εορτής Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Στη λιτανεία της θαυματουργής Εικόνας της Υπεραγίας Θεοτόκου, η οποία ιστορείται το 1681, συμμετείχαν γηγενείς αλλά και πολλοί είχαν έρθει από το εξωτερικό. Η πομπή κράτησε περίπου τρεις ώρες, κατά τις...
16 Αυγούστου, 2022 - 16:12
Τελευταία ενημέρωση: 17/08/2022 - 3:23

20.000 πιστοί στη λιτανεία της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας στην Τρανσυλβανία – Έκκληση για ειρήνη από τον Μητροπολίτη Κλουζ

Διαδώστε:
20.000 πιστοί στη λιτανεία της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας στην Τρανσυλβανία – Έκκληση για ειρήνη από τον Μητροπολίτη Κλουζ

Η Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Νικούλα (Nicula) συγκέντρωσε πάνω από 20.000 πιστούς που συμμετείχαν στις θρησκευτικές εκδηλώσεις της εορτής Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Στη λιτανεία της θαυματουργής Εικόνας της Υπεραγίας Θεοτόκου, η οποία ιστορείται το 1681, συμμετείχαν γηγενείς αλλά και πολλοί είχαν έρθει από το εξωτερικό. Η πομπή κράτησε περίπου τρεις ώρες, κατά τις οποίες χιλιάδες άνθρωποι έψαλαν ύμνους και προσευχήθηκαν στη Θεοτόκο.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Η συγκεκριμένη Ιερά Μονή αποτελεί το μεγαλύτερο ορθόδοξο προσκύνημα στην βόρεια Τρανσυλβανία και πραγματοποιείται κάθε χρόνο, στις 15 Αυγούστου, στην εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Φέτος στην Ακολουθία του Μεγάλου  Εσπερινού, την παραμονή της εορτής, οι προσκυνητές είχαν να αντιμετωπίσουν την καταρρακτώδη βροχή, για την οποία η πολιτεία είχε δώσει “κόκκινο συναγερμό” . Έτσι οι προσκυνητές κατέφυγαν κάτω από τη στέγη της ξύλινης εκκλησίας ή κάτω από σκηνές.

Εκατοντάδες χωροφύλακες από την Ομάδα Κινητής Χωροφυλακής Κλουζ-Ναπόκα, μαζί με αστυνομικούς και πυροσβέστες, ενήργησαν για να εξασφαλίσουν μέτρα προστασίας και δημόσιας τάξης τόσο κατά τη διάρκεια της λιτανείας που ξεκίνησε από την εκκλησία “Αγίου Νικολάου” του δήμου Γκέρλα προς την Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην πόλη Nicula, όσο και όλη τη διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών.

Η ομιλία του Μητροπολίτη Κλούζ κ. Ανδρέα

Μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας τη Δευτέρα 15 Αυγούστου, ο Αρχιεπίσκοπος Βαντ, Φελεάκ και Κλούζ και Μητροπολίτης Κλούζ, Άλμπας, Κρισάνας και Μαραμούρες κ. Ανδρέας μίλησε για τα δεινά στον κόσμο, για τα οποία οι Χριστιανοί πρέπει να ζητήσουν βοήθεια από την Θεοτόκο:

«Οι δυσκολίες είναι πολλές, τα δεινά και οι δοκιμασίες, και ερχόμαστε εδώ, στην Εικόνα της Θεοτόκου, για να της πούμε τον πόνο που βιώνουμε. Φυσικά, απευθυνόμαστε στη Μητέρα του Θεού γιατί γνωρίζουμε ότι οι προσευχές της στον Κύριο Ιησού Χριστό είναι αποτελεσματικές», είπε και πρόσθεσε: «Υπάρχουν πολλά δεινά που μας δοκιμάζουν σε αυτόν τον κόσμο, που δεν μπορούμε ούτε να τα μετρήσουμε. αλλά δύο είναι προφανή: από τη μία η επιδημία της Covid 19 και άλλων ασθενειών, από την άλλη το ρωσο-ουκρανικό μέτωπο, για το οποίο προσευχόμαστε στην Παναγία για να σταματήσει».

«Ο Σωτήρας, εν μέσω δεινών και κακουχιών, μας διδάσκει να είμαστε αισιόδοξοι. Όσες ταλαιπωρίες και δοκιμασίες κι αν υπάρχουν, λοιπόν, δεν πρέπει να χάνουμε την αισιοδοξία μας!», υπογράμμισε.

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

Πηγή φωτογραφίας: Darius Echim / Mitropolia Clujului

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων