04/03/2024 04/03/2024 Τριάντα τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την εις Επίσκοπον χειροτονία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ. Ήταν 4 Μαρτίου του 1990, πρώτη Κυριακή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής τότε, όταν ο Μακαριώτατος χειροτονήθηκε τιτουλάριος Επίσκοπος Λουγκοζάνου, βοηθός Επίσκοπος της Αρχιεπισκοπής Τιμισοάρας. Τρεις μήνες αργότερα έγινε Μητροπολίτης Μολδαβίας και Μπουκοβίνης. Ο Πατριάρχης Ρουμανίας Δανιήλ εισήλθε στον ιερό κλήρο στις...
04 Μαρτίου, 2024 - 11:37
Τελευταία ενημέρωση: 04/03/2024 - 11:43

34 χρόνια Αρχιερωσύνης συμπλήρωσε ο Πατριάρχης Ρουμανίας Δανιήλ

Διαδώστε:
34 χρόνια Αρχιερωσύνης συμπλήρωσε ο Πατριάρχης Ρουμανίας Δανιήλ

Τριάντα τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την εις Επίσκοπον χειροτονία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ.

Ήταν 4 Μαρτίου του 1990, πρώτη Κυριακή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής τότε, όταν ο Μακαριώτατος χειροτονήθηκε τιτουλάριος Επίσκοπος Λουγκοζάνου, βοηθός Επίσκοπος της Αρχιεπισκοπής Τιμισοάρας. Τρεις μήνες αργότερα έγινε Μητροπολίτης Μολδαβίας και Μπουκοβίνης.

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας Δανιήλ εισήλθε στον ιερό κλήρο στις 6 Αυγούστου 1987, όταν εκάρη μοναχός στη Μονή Σιχάστριας (Sihăstria), παίρνοντας το όνομα Δανιήλ. Διάκονος χειροτονήθηκε στις 14 Αυγούστου 1987 και Πρεσβύτερος την επόμενη μέρα.

Στις 4 Μαρτίου 1990 χειροτονήθηκε τιτουλάριος Επίσκοπος Λουγκοζάνου, βοηθός Επίσκοπος της Αρχιεπισκοπής Τιμισοάρας. Στις 7 Ιουνίου 1990 εξελέγη Αρχιεπίσκοπος Ιασίου και Μητροπολίτης Μολδαβίας και Βουκοβίνης.

Ως Μητροπολίτης Μολδαβίας και Μπουκοβίνης είχε πολυάριθμο ποιμαντικό, διοικητικό και ακαδημαϊκό έργο, όπως η θεμελίωση και αποκατάσταση του Μητροπολιτικού Καθεδρικού Ναού του Ιασίου και η ίδρυση του Κέντρου Διάγνωσης και Θεραπείας της Πρόνοιας. Το 2008, το Κέντρο έγινε το πρώτο νοσοκομείο της Εκκλησίας με δομή 102 κλινών εγκεκριμένη από το Υπουργείο Υγείας.

Τον Σεπτέμβριο του 2007 εξελέγη Πατριάρχης Ρουμανίας. Η ανέγερση του Εθνικού Καθεδρικού Ναού είναι ένα από τα έργα αναφοράς του Πατριάρχη Δανιήλ, έργο που ανέλαβε ως εντολή που έλαβε από τους προκατόχους του.

Φωτογραφίες: Basilica.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων