04/02/2023 04/02/2023 Η 4η Φεβρουαρίου εορτάζεται κάθε χρόνο ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, με κύριο στόχο την ευαισθητοποίηση για τα προβλήματα, που προκαλεί αυτή την ανελέητη ασθένεια, αλλά και την προώθηση των νεότερων θεραπειών για την πρόληψη και την καταπολέμηση  της ασθένειας. Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου γιορτάζεται στη Ρουμανία από το 2015. Το...
04 Φεβρουαρίου, 2023 - 21:34
Τελευταία ενημέρωση: 04/02/2023 - 23:18

43 κτίρια στο Βουκουρέστι φωτίστηκαν με πορτοκαλί χρώμα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου

Διαδώστε:
43 κτίρια στο Βουκουρέστι φωτίστηκαν με πορτοκαλί χρώμα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου

Η 4η Φεβρουαρίου εορτάζεται κάθε χρόνο ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, με κύριο στόχο την ευαισθητοποίηση για τα προβλήματα, που προκαλεί αυτή την ανελέητη ασθένεια, αλλά και την προώθηση των νεότερων θεραπειών για την πρόληψη και την καταπολέμηση  της ασθένειας.

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου γιορτάζεται στη Ρουμανία από το 2015. Το μήνυμα φετινής Εορτής της Ημέρας έχει στόχο να “γεφυρώσει” τις ανισότητες στην περίθαλψη ώστε να έχουν όλοι πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας.

Στόχος να ευαισθητοποιήσει όλους σχετικά με τις διακρίσεις που υπάρχουν σε όλο τον κόσμο, τόσο σε χώρες υψηλού εισοδήματος όσο και σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος και που κοστίζει ζωές.

«Ο μισός παγκόσμιος πληθυσμός δεν έχει πρόσβαση σε όλο το φάσμα των βασικών υπηρεσιών υγείας. Όσον αφορά τον καρκίνο, πολλοί από εμάς στερούνται τη βασική περίθαλψη, παρά το γεγονός ότι ζούμε σε μια εποχή εκπληκτικής προόδου στην πρόληψη, τη διάγνωση και τη θεραπεία του καρκίνου» , αναφέρει η ιστοσελίδα worldcancerday.org .

Την Παγκόσμια Ημέρα καταπολέμησης του καρκίνου, 43 σημαντικά κτίρια στο Βουκουρέστι μεταξύ των οποίων Νοσοκομεία, το Δημαρχείο, το Εθνικό Θέατρο, η Εθνική Όπερα, η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ρουμανίας, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, Θέατρα, Μουσεία, Ξενοδοχεία κ.α, και κτίρια σε επτά πόλεις και μια κοινότητα της Ρουμανίας θα φωτιστούν με πορτοκαλί χρώμα, το βράδυ της 4ης Φεβρουαρίου.

Η Ρουμανική Ορθόδοξη Εκκλησία και ο αγώνας κατά του καρκίνου

Δύο σημαντικά κέντρα ανακουφιστικής φροντίδας λειτουργούν στο Βουκουρέστι και το Κλουζ, τα οποία προστατεύονται και τα δύο από τον Άγιο Νεκτάριο, γνωστό για τη βοήθεια που παρέχεται σε άτομα που πάσχουν από αυτή την ασθένεια.

Στο Βουκουρέστι

Το Capital Palliative Care Center, το οποίο εγκαινιάστηκε το 2012 από τον Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, είναι μια νοσοκομειακή μονάδα υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Bucuria Ajutorului της Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου.

Το κέντρο παρέχει υπηρεσίες ανακουφιστικής φροντίδας σε ενήλικες ασθενείς με ογκολογικά νοσήματα τελικού σταδίου. Κάθε χρόνο, ο ξενώνας Sfântul Nectarie προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες συνεχούς νοσηλείας για περίπου 500 ασθενείς που έχουν διαγνωστεί με ογκολογικές παθήσεις τελικού σταδίου.

Επίσης, οι εθελοντές του Παρεκκλησίου του Εθνικού Καθεδρικού Ναού πραγματοποίησαν την Εκστρατεία «Πρόληψη και Ανίχνευση του Καρκίνου  του Τραχήλου» .

Στο Κλουζ

Στο Κλουζ λειτουργεί το Κέντρο Ανακουφιστικής φροντίδας «Αγιος Νεκτάριος» το οποίο ξεκίνησε το 2009 και εγκαινιάστηκε στις 9 Νοεμβρίου 2012, ανήμερα της εορτής του Αγίου Νεκταρίου.

Διαβάστε επίσης:

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων