22/06/2023 22/06/2023 Συνολικά 45 φοιτητές από επτά νοσηλευτικές σχολές του Βουκουρεστίου συμμετέχουν στο Θερινό Σχολείο Γενικής Ιατρικής του Ιδρύματος Bucuria Ajutorului (η χαρά του να προσφέρεις) της Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου. Στα εγκαίνια των μαθημάτων, την Τρίτη 20 Ιουνίου, η Carmen Mazilu, πρόεδρος του παραρτήματος Order of General Medical Assistants, Midwives and Medical Assistants from Romania (OAMGMAMR) στο Βουκουρέστι,...
22 Ιουνίου, 2023 - 15:19
Τελευταία ενημέρωση: 22/06/2023 - 14:08

45 φοιτητές συμμετέχουν στο Θερινό Σχολείο Γενικής Ιατρικής της Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου

Διαδώστε:
45 φοιτητές συμμετέχουν στο Θερινό Σχολείο Γενικής Ιατρικής της Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου

Συνολικά 45 φοιτητές από επτά νοσηλευτικές σχολές του Βουκουρεστίου συμμετέχουν στο Θερινό Σχολείο Γενικής Ιατρικής του Ιδρύματος Bucuria Ajutorului (η χαρά του να προσφέρεις) της Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου.

Στα εγκαίνια των μαθημάτων, την Τρίτη 20 Ιουνίου, η Carmen Mazilu, πρόεδρος του παραρτήματος Order of General Medical Assistants, Midwives and Medical Assistants from Romania (OAMGMAMR) στο Βουκουρέστι, εκτίμησε ότι αυτά τα δωρεάν μαθήματα αποτελούν μια μοναδική ευκαιρία για τους συμμετέχοντες. Οι ομιλητές έχουν υψηλό επαγγελματικό επίπεδο.

Στην τελετή έναρξης και στο εναρκτήριο μάθημα παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων και καθηγητές από τη Θεολογική Σχολή Βουκουρεστίου, από το Μεταλυκειακό εκπαιδευτήριο Atlas και από το Γηροκομείο «Ακαδημαϊκός Νικολάε Καχάλ» της Διεύθυνσης Κοινωνικής Βοήθειας του Δήμου Βουκουρεστίου.

«Αν και είμαστε ένα ίδρυμα που προσφέρει παρηγορητική φροντίδα, εδώ εκπαιδεύουμε τους βοηθούς στη γενική ιατρική και σε διαφορετικούς τομείς της ιατρικής – ακόμα και στην παιδιατρική», εξήγησε στο Basilica η Adriana Căruntu, διευθύντρια του Ιδρύματος Bucuria Ajutorului.

Πρώτος καλεσμένος στο πρόγραμμα ήταν η Καθηγήτρια Δρ Georgeta Sinitchi από το Πανεπιστήμιο Ιατρικής και Φαρμακευτικής «Gr.T. Popa» από το Ιάσιο, ιδρύτρια της Αλλεργιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Αγίου Σπυρίδωνα» στο Ιάσιο. Εξήγησε στους συμμετέχοντες τις ιδιαιτερότητες διαφόρων αλλεργικών παθήσεων, που πλήττουν σήμερα μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

Μεταξύ των εισηγητών ήταν και η Καθηγήτρια Δρ Claudia Pop από το Πανεπιστήμιο Ιατρικής και Φαρμακευτικής “Iuliu Hațieganu” στο Κλουζ, η οποία τον Ιούλιο θα παραδώσει μαθήματα παιδιατρικής φροντίδας.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στα κεντρικά γραφεία του OAMGMAMR, και θα διαρκέσουν έως και 31 Ιουλίου 2023. Το OAMGMAMR παρείχε την επιμελητεία, τον χώρο μέχρι την τεχνική υποστήριξη και τις προμήθειες για τα διαλείμματα για καφέ.

Στο τέλος οι συμμετέχοντες θα περάσουν από αξιολόγηση για τις γνώσεις που απέκτησαν, βάσει της οποίας θα λάβουν δίπλωμα παρακολούθησης.

Το Ίδρυμα Bucuria Ajutorului της Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου διοργανώνει επίσης ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα στον τομέα της παρηγορητικής φροντίδας.

Με πληροφορίες από Basilica (Ștefana Totorcea)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων