24/09/2021 24/09/2021 Ο δέκατος τόμος της σειράς “Ορθόδοξες Χριστιανικές Προσωπικότητες” του εκδοτικού οίκου του Θεολογικού Ινστιτούτου του Αγίου Βλαδίμηρου είναι αφιερωμένος στον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ. Η συγκεκριμένη εκδοτική σειρά του Θεολογικού Ινστιτούτου του Αγίου Βλαδίμηρου έχει ως στόχο να εξοικειώσει τους αγγλόφωνους αναγνώστες με τις σημαντικότερες προσωπικότητες της σύγχρονης Ορθοδοξίας. Μετά την πτώση του κομμουνισμού,...
24 Σεπτεμβρίου, 2021 - 14:20
Τελευταία ενημέρωση: 24/09/2021 - 16:09

Αφιερωματικός Τόμος στον Πατριάρχη Ρουμανίας

Διαδώστε:
Αφιερωματικός Τόμος στον Πατριάρχη Ρουμανίας

Ο δέκατος τόμος της σειράς “Ορθόδοξες Χριστιανικές Προσωπικότητες” του εκδοτικού οίκου του Θεολογικού Ινστιτούτου του Αγίου Βλαδίμηρου είναι αφιερωμένος στον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ. Η συγκεκριμένη εκδοτική σειρά του Θεολογικού Ινστιτούτου του Αγίου Βλαδίμηρου έχει ως στόχο να εξοικειώσει τους αγγλόφωνους αναγνώστες με τις σημαντικότερες προσωπικότητες της σύγχρονης Ορθοδοξίας.

Μετά την πτώση του κομμουνισμού, η Ρουμανική Εκκλησία κλήθηκε να ξεπεράσει πολλές δυσκολίες προκειμένου να αποκαταστήσει και να εδραιώσει την εκκλησιαστική ζωή – “όχι μόνο όσον αφορά τα εξωτερικά κατασκευαστικά έργα, αλλά και την προώθηση της εσωτερικής πνευματικής ανάπτυξης των πιστών”, γράφει ο εκδότης στο πίσω μέρος του εξώφυλλο του τόμου.

«Στο επίκεντρο αυτού του σημαντικού έργου βρίσκεται ο Πατριάρχης κ.κ. Δανιήλ».

Το βιβλίο παρουσιάζει τους λόγους του Μακαριώτατου Πατριάρχη κ.κ. Δανιήλ που αφορούν την οικογένεια, την πνευματική ελευθερία, την εθνική ενότητα, καθώς και το μήνυμα του Μακαριωτάτου για τους συμβολισμούς του νεόδμητου Εθνικού Καθεδρικού Ναού.

Ο τόμος περιλαμβάνει τις δύο και μοναδικές συνεντεύξεις του Πατριάρχη που δόθηκαν στη Ρουμανική Τηλεόραση, το 2007 και το 2017, αλλά και μια εκτενή βιογραφία του Μακαριωτάτου.

«Όπως κάθε προσωπικότητα εθνικού βεληνεκούς, έτσι και ο πατριάρχης αποπνέει εθνική υπερηφάνεια. Το κάνει όμως δίνοντας έμφαση στην Ορθοδοξία από τα θεμέλια κάθε πτυχής του ρουμανικού πολιτισμού και ζωής», γράφει ο Πρόεδρος του Θεολογικού Ινστιτούτου του Αγίου Βλαδίμηρου.

Η σειρά “Ορθόδοξες Χριστιανικές Προσωπικότητες” του εκδοτικού οίκου του Θεολογικού Ινστιτούτου του Αγίου Βλαδίμηρου έχει ως στόχο να εξοικειώσει τους αγγλόφωνους αναγνώστες με τις σημαντικότερες προσωπικότητες της σύγχρονης Ορθοδοξίας.

πηγή: basilica.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων