22/12/2021 22/12/2021 Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ άκουσε τα κάλαντα από την παιδική χορωδία «Αγία Ελισάβετ» του Ορθoδόξου Παιδαγωγικού Γυμνασίου «Αναστασία Ποπέσκου» Βουκουρεστίου στην Πατριαρχική Κατοικία το βράδυ της Τρίτης 21 Δεκεμβρίου 2021. «Ήσασταν σαν μια ομάδα αγγέλων», είπε ο Μακαριώτατος στα παιδιά, και πρόσθεσε: «Ξέρετε, όταν ο Σωτήρας Ιησούς Χριστός γεννήθηκε σε μια σπηλιά κοντά...
22 Δεκεμβρίου, 2021 - 19:44
Τελευταία ενημέρωση: 22/12/2021 - 20:31

«Aγγελικές» φωνές έψαλλαν τα κάλαντα στον Πατριάρχη Ρουμανίας

Διαδώστε:
«Aγγελικές» φωνές έψαλλαν τα κάλαντα στον Πατριάρχη Ρουμανίας

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ άκουσε τα κάλαντα από την παιδική χορωδία «Αγία Ελισάβετ» του Ορθoδόξου Παιδαγωγικού Γυμνασίου «Αναστασία Ποπέσκου» Βουκουρεστίου στην Πατριαρχική Κατοικία το βράδυ της Τρίτης 21 Δεκεμβρίου 2021.

«Ήσασταν σαν μια ομάδα αγγέλων», είπε ο Μακαριώτατος στα παιδιά, και πρόσθεσε: «Ξέρετε, όταν ο Σωτήρας Ιησούς Χριστός γεννήθηκε σε μια σπηλιά κοντά στη Βηθλεέμ, οι άγγελοι τραγούδησαν για πρώτη φορά και διακήρυξαν στους βοσκούς που ήταν με τα πρόβατα κοντά στη Βηθλεέμ. Και οι βοσκοί το διακήρυξαν στους κατοίκους».

«Και κάνουμε το ίδιο τώρα: όσοι έψαλλαν τα κάλαντα αντιπροσωπεύουν τους αγγέλους του ουρανού, οι οποίοι τραγούδησαν πρώτοι. Οι βοσκοί αντιπροσωπεύουν τους ιερείς στην εκκλησία. Εκείνοι έρχονται με την εικόνα της Γέννησης την παραμονή των Χριστουγέννων και ανακοινώνουν τη Γέννηση του νεογέννητου Ιησού», συνέχισε ο Πατριάρχης Ρουμανίας. “Έτσι και εσείς είστε εδώ οι εκπρόσωποι των Αγίων Αγγέλων στον ουρανό. Τραγουδήσατε πολύ όμορφα, όπως οι άγγελοι της Βηθλεέμ».

Ο Μακαριώτατος σημείωσε επίσης τον ενθουσιασμό των μικρότερων μελών της χορωδίας, οι οποίοι κάλυπταν τις φωνές των μεγαλύτερων σε ηλικία παιδιών. «Σας συγχαίρουμε, σας ευχαριστούμε και σας ευχόμαστε καλές γιορτές!» είπε ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρουμανίας.

Η παιδική χορωδία «Αγία Ελισάβετ» συντονίστηκε από την καθηγήτρια Γκρατσιέλα Ποπέσκου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων