16/07/2022 16/07/2022 Η Κοινωνική Αποστολή Διακονίας του Μητροπολιτικού Ναού της Βεσσαραβίας εγκαινίασε στο Κισινάου το Πολυδύναμο Κέντρο για Παιδιά και Οικογένειες «Αγία Άννα», το οποίο θα παρέχει υποστήριξη σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Μάλιστα, λόγω και της κατάστασης που επικρατεί από τον πόλεμο στην Ουκρανία το Κέντρο θα λειτουργεί χωρίς διακρίσεις στηρίζοντας τόσο τους πρόσφυγες όσο και...
16 Ιουλίου, 2022 - 14:35
Τελευταία ενημέρωση: 16/07/2022 - 14:42

“Αγία Άννα”: Το Κέντρο στο Κισινάου που θα φιλοξενεί χωρίς διακρίσεις παιδιά

Διαδώστε:
“Αγία Άννα”: Το Κέντρο στο Κισινάου που θα φιλοξενεί χωρίς διακρίσεις παιδιά

Η Κοινωνική Αποστολή Διακονίας του Μητροπολιτικού Ναού της Βεσσαραβίας εγκαινίασε στο Κισινάου το Πολυδύναμο Κέντρο για Παιδιά και Οικογένειες «Αγία Άννα», το οποίο θα παρέχει υποστήριξη σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Μάλιστα, λόγω και της κατάστασης που επικρατεί από τον πόλεμο στην Ουκρανία το Κέντρο θα λειτουργεί χωρίς διακρίσεις στηρίζοντας τόσο τους πρόσφυγες όσο και ευάλωτες οικογένειες από τη Δημοκρατία της Μολδαβίας.

Τα εγκαίνια τέλεσε ο Μητροπολίτης Βεσσαραβίας κ. Πέτρος ενώ παρέστησαν μέλη διπλωματικών αποστολών στο Κισινάου και εξωτερικοί εταίροι της Κοινωνικής Αποστολής Diaconia.

«Είμαστε χαρούμενοι και ευγνώμονες σε όλους όσους συνέβαλαν σε αυτό το έργο. Ευχαριστούμε όλους για αυτό το δώρο, γιατί είναι θείο δώρο. Δώρο για όλους τους ανθρώπους, για τα παιδιά, για τους νέους, για τους φτωχούς. Αυτό είναι το καθήκον μας ως Χριστιανών, γιατί ο Θεός θέλει αγάπη από εμάς”, ανέφερε ο Μητροπολίτης κ. Πέτρος.

«Οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη είναι ακριβώς αυτοί που απευθυνόμαστε, ανεξάρτητα από το πού προέρχονται. Διότι, πρώτα η πανδημία και τώρα η κρίση που προκλήθηκε από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία άσκησαν τεράστια πίεση στους αδελφούς μας πρόσφυγες από τον πόλεμο, αλλά και στις οικογένειες στη Δημοκρατία της Μολδαβίας που άνοιξαν τις πόρτες τους για να τους φιλοξενήσουν στις κοινότητές μας”, ανέφερε ο Ιγκόρ Μπελέι, εκτελεστικός διευθυντής της Κοινωνικής Αποστολής Διακονία.

Το Πολυδύναμο Κέντρο για Παιδιά και Οικογένειες «Αγία Άννα» θα προσφέρει κοινωνική βοήθεια στους πρόσφυγες, εξατομικευμένες υπηρεσίες για ενήλικες, νομικές συμβουλές, φιλικούς χώρους και δραστηριότητες για παιδιά μετά το σχολείο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων