18/09/2021 18/09/2021 Το κοινωνικό κέντρο «Αγία Μάρτυς Σοφία» της Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου γιόρτασε την Παρασκευή (17 Σεπτεμβρίου) την προστάτιδα Αγία του. Έτσι, με αφορμή τη γιορτή, αλλά και την έναρξη του σχολικού έτους, ο πατέρας Ιωαννίκιος Ντάντης, ιερέας της ενορίας Σκάουνε και πνευματικός καθοδηγητής του κέντρου, λειτούργησε στον ιερό ναό. Μετά τη Θεία Λειτουργία, πραγματοποιήθηκε Αγιασμός, ενώ εν...
18 Σεπτεμβρίου, 2021 - 15:40
Τελευταία ενημέρωση: 18/09/2021 - 15:42

Αγιασμός σε κοινωνικό κέντρο της Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου

Διαδώστε:
Αγιασμός σε κοινωνικό κέντρο της Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου

Το κοινωνικό κέντρο «Αγία Μάρτυς Σοφία» της Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου γιόρτασε την Παρασκευή (17 Σεπτεμβρίου) την προστάτιδα Αγία του. Έτσι, με αφορμή τη γιορτή, αλλά και την έναρξη του σχολικού έτους, ο πατέρας Ιωαννίκιος Ντάντης, ιερέας της ενορίας Σκάουνε και πνευματικός καθοδηγητής του κέντρου, λειτούργησε στον ιερό ναό.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, πραγματοποιήθηκε Αγιασμός, ενώ εν συνεχεία λειτούργησε και η έκθεση «Σταυροί της χαράς μέσα από τα χέρια των παιδιών», που διοργανώθηκε με την επιμέλεια της εθελόντριας δασκάλας και συντονίστριας του δημιουργικού εργαστηρίου του κέντρου, Oana Maria Hondrea.

Η δασκάλα του δημιουργικού εργαστηρίου, Oana Maria Hondrea, δήλωσε ότι η έκθεση είναι αφιερωμένη στην Αγία Σοφία και τις τρεις θυγατέρες της: Πίστη, Ελπίδα και Αγάπη, που είναι οι προστάτριες του κοινωνικού κέντρου.

Ξεκινώντας από τον στίχο «Ο σπόρος εστίν ο Λόγος του Θεού» (Λουκ. 8,15), ήρθε η πρώτη σκέψη: να μετατραπεί ο σπόρος / οι σπόροι σε στολίδι, που θα μας υπενθύμιζε συνεχώς τη θυσία των τεσσάρων αυτών αγίων, τη δική τους καθαρή ζωή, αλλά κυρίως τον τρόπο με τον οποίο ομολόγησαν την Ορθόδοξη πίστη», επεσήμανε η κα Oana Maria Hondrea.

Αυτό το σχολικό έτος, το κέντρο απαριθμεί 35 μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου από οικογένειες που αντιμετωπίζουν διάφορες δυσκολίες. Κατά τη διάρκεια της γιορτής, τα παιδιά έλαβαν πακέτα φαγητού και γλυκών, καθώς και κιτ υγιεινής, σύμφωνα με τα πρότυπα προστασίας κατά του Covid-19.

Επιμέλεια: Συμεών Τριανταφυλλίδης

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων