22/05/2019 22/05/2019 “Ο Άγιος Κωνσταντίνος ο Μέγας είναι φίλος της χώρας μας. Έστειλε ιεραποστόλους να ενισχύσουν την χριστιανική πίστη, να μεταλαμπαδεύσουν τον χριστιανισμό, έχτισε εκκλησίες. Αγαπούσε πολύ αυτά τα μέρη” Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ την Τρίτη 21 Μαΐου, μετά την τέλεση της Θείας λειτουργίας στον ιστορικό Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό. Ο επικεφαλής της...
22 Μαΐου, 2019 - 8:40

Άγιος Κωνσταντίνος: “Μέγας φίλος της Ρουμανίας”

Διαδώστε:
Άγιος Κωνσταντίνος: “Μέγας φίλος της Ρουμανίας”

“Ο Άγιος Κωνσταντίνος ο Μέγας είναι φίλος της χώρας μας. Έστειλε ιεραποστόλους να ενισχύσουν την χριστιανική πίστη, να μεταλαμπαδεύσουν τον χριστιανισμό, έχτισε εκκλησίες. Αγαπούσε πολύ αυτά τα μέρη”
Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ την Τρίτη 21 Μαΐου, μετά την τέλεση της Θείας λειτουργίας στον ιστορικό Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό.

Ο επικεφαλής της ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας τόνισε ότι το παράδειγμα του Αγίου Κωνσταντίνου του Μεγάλου ακολουθήθηκε στενά από πολλούς Ρουμάνους ηγεμόνες.

Πρόσθεσε ότι ο Άγιος Κωνσταντίνος, «είναι ο εκλεκτός του Θεού, ο αγγελιοφόρος που βοήθησε να εξαπλωθεί η χριστιανική πίστη στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία»

«Έδωσε την ελευθερία στους χριστιανούς, τους επέστρεψε τα περιουσιακά στοιχεία που κατασχέθηκαν από ειδωλολάτρες βασιλιάδες, βοήθησε στην κατασκευή νέων εκκλησιών”, δήλωσε ο Μακαριώτατος.

Επιπλέον, ορισμένοι νόμοι που θέσπισε είχαν ένα βαθύ χριστιανικό χαρακτήρα, διότι «καταδίκασε τη μοιχεία, την άμβλωση και τα βασανιστήρια»
Ο Πατριάρχης Ρουμανίας, αναφέρθηκε και στην Αγία Ελένη, την οποία χαρακτήρισε υπόδειγμα χριστιανικής μητέρας.

«Ειδικότερα μαθαίνουμε από την Αγία Ελένη τι σημαίνει η παιδεία των παιδιών», δήλωσε ο Μακαριώτατος.

“Σχεδόν όλες οι αποφάσεις του Αγίου Κωνσταντίνου οφείλονταν στις ευεργετικές επιρροές της μητέρας του. Μια απλή, αλλά πιστή, θαρραλέα γυναίκα που ένιωθε ότι μόνο η βοήθεια του Χριστού θα μπορούσε να ξεπεράσει τις δοκιμασίες και τους πειρασμούς του κόσμου”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων