07/05/2020 07/05/2020 Στις 6 Μαΐου το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων τιμά την μνήμα του Αγίου Γεωργίου (με το παλαιό ημερολόγιο) ο οποίος θεωρείται και ο Προστάτης Άγιος της Αντιπροσωπείας του Πατριαρχείου Ρουμανίας στην ιερή πόλη. Με την ευκαιρία αυτή, στην εκκλησία της ρουμανικής αντιπροσωπείας που είναι αφιερωμένη στον Άγιο Γεώργιο, ετελέσθη Αγρυπνία την Τρίτη το βράδυ. Όπως τόνισε ο...
07 Μαΐου, 2020 - 8:26
Τελευταία ενημέρωση: 07/05/2020 - 8:12

Αγρυπνία για τον Άγιο Γεώργιο στα Ιεροσόλυμα

Διαδώστε:
Αγρυπνία για τον Άγιο Γεώργιο στα Ιεροσόλυμα

Στις 6 Μαΐου το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων τιμά την μνήμα του Αγίου Γεωργίου (με το παλαιό ημερολόγιο) ο οποίος θεωρείται και ο Προστάτης Άγιος της Αντιπροσωπείας του Πατριαρχείου Ρουμανίας στην ιερή πόλη.
Με την ευκαιρία αυτή, στην εκκλησία της ρουμανικής αντιπροσωπείας που είναι αφιερωμένη στον Άγιο Γεώργιο, ετελέσθη Αγρυπνία την Τρίτη το βράδυ.
Όπως τόνισε ο αντιπρόσωπος του Πατριαρχείου Ρουμανίας στους Αγίους Τόπους, Αρχιμανδρίτης Θεόφιλος τηρήθηκαν όλα τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί από τις αρχές


«Εορτάσαμε τον Αγιο Μεγαλομάρτυρα Γεώργιο με αγρυπνία όλη τη νύχτα και του ζητήσαμε να μας προστατεύσει, να μεσολαβήσουμε ενώπιον του Κυρίου, ώστε να μπορούμε να προστατευόμαστε από κάθε κακό. Ώστε να μπορέσουμε να ξανασυναντηθούμε, να ξαναδούμε ο ένας τον άλλον στην εκκλησία», υπογράμμισε.

«Οι Άγιοι Τόπου είναι έρημοι, οι προσκυνητές δεν μπορούν πλέον να έρθουν, αλλά ελπίζουμε ότι θα περάσει», είπε ο πατέρας Θεόφιλος και πρόσθεσε ότι λόγο των συγκυριων δεν μπόρεσε να παραστεί κανείς από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.
«Στείλαμε τις ευχές μας στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων και μας ενθάρρυνε να τελέσουμε την Ιερά Ακολουθία έστω και με τους λίγους εκπροσώπους της Αντιπροσωπείας, και στη συνέχεια, όταν οι προσκυνητές επιστρέψουν, να κάνουμε μια ξεχωριστή εορτή».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων