24/10/2019 24/10/2019 Με τις ευλογίες του Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, η Μητρόπολη  Γερμανίας και Κεντρικής Ευρώπης της Ρουμανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, πραγματοποιεί το πρώτο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για τη Χριστιανική Ιατρική και την Πνευματικότητα το διάστημα  15-17 Νοεμβρίου. “Ανοίγει ο διάλογος μεταξύ Ιατρικής και Πίστης”, αναφέρουν οι διοργανωτές, τονίζοντας ότι ο διάλογος μεταξύ της ιατρικής και της χριστιανικής πνευματικότητας...
24 Οκτωβρίου, 2019 - 8:14
Τελευταία ενημέρωση: 24/10/2019 - 9:48

“Ανοίγει ο διάλογος μεταξύ Ιατρικής και Πίστης”

Διαδώστε:
“Ανοίγει ο διάλογος μεταξύ Ιατρικής και Πίστης”

Με τις ευλογίες του Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, η Μητρόπολη  Γερμανίας και Κεντρικής Ευρώπης της Ρουμανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, πραγματοποιεί το πρώτο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για τη Χριστιανική Ιατρική και την Πνευματικότητα το διάστημα  15-17 Νοεμβρίου.

“Ανοίγει ο διάλογος μεταξύ Ιατρικής και Πίστης”, αναφέρουν οι διοργανωτές, τονίζοντας ότι ο διάλογος μεταξύ της ιατρικής και της χριστιανικής πνευματικότητας δεν είναι μόνο απαραίτητος, αλλά και αναπόφευκτος .

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι σε τομείς όπως η ψυχολογία, η νευρολογία, η ανοσολογία, η συμπεριφορική ιατρική έχει ανοίξει ένας διάλογος όπου εκφράζονται επιστημονικές ανησυχίες σχετικά με τις ιατρικές πρακτικές που ακολουθούνται σε σχέση με τον άνθρωπο.

Ανήμερα της έναρξης του συνεδρία θα ανοίξει και η πλατφόρμα διαλόγου και έρευνας «Ευρωπαϊκό Δίκτυο για την Ιατρική και την Πνευματικότητα».

Η πλατφόρμα θα έχει ως στόχο να θέσει στη διάθεση των ενδιαφερομένων συγκεκριμένες παρουσιάσεις και συζητήσεις σχετικά με τις συγκεκριμένες δυνατότητες συνεργασίας και προώθησης του διαλόγου μεταξύ της χριστιανικής πνευματικότητας και των ιατρικών επιστημών στον ευρωπαϊκό χώρο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων