19/05/2020 19/05/2020 Η 17η Μαίου σηματοδότησε το άνοιγμα των εκκλησιών για τους πιστούς και στη Ρουμανία, αν και η Θεία Λειτουργία και οι Ιερές Ακολουθίες θα τελούνται σε εξωτερικό χώρο. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι, σε πολλούς ναούς οι υπεύθυνοι ζωγράφισαν λουλούδια στον εξωτερικό χώρο, προκείμενου να γνωρίζουν οι πιστοί σε ποιο σημείο να στέκονται, ώστε...
19 Μαΐου, 2020 - 8:25
Τελευταία ενημέρωση: 19/05/2020 - 8:30

“Άνθισαν” οι εκκλησίες στη Ρουμανία

Διαδώστε:
“Άνθισαν” οι εκκλησίες στη Ρουμανία

Η 17η Μαίου σηματοδότησε το άνοιγμα των εκκλησιών για τους πιστούς και στη Ρουμανία, αν και η Θεία Λειτουργία και οι Ιερές Ακολουθίες θα τελούνται σε εξωτερικό χώρο.
Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι, σε πολλούς ναούς οι υπεύθυνοι ζωγράφισαν λουλούδια στον εξωτερικό χώρο, προκείμενου να γνωρίζουν οι πιστοί σε ποιο σημείο να στέκονται, ώστε να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας.


Ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ ευχαρίστησε τους πιστούς για την υπομονή που επέδειξαν όλο αυτό το διάστημα που οι εκκλησίες ήταν κλειστές και τους κάλεσε να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας και τους υγειονομικούς κανόνες.
Έτσι, οι εκκλησίες την Κυριακή άνθισαν και τα προαύλιά τους, ή τα πεζοδρόμια γύρω από αυτές στολίστηκαν με πολύχρωμα λουλούδια.

 

Με πληροφορίες από το basilica.ro

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων