03/11/2022 03/11/2022 Η εν Ρουμανία Ορθόδοξη Εκκλησία είναι στο πλευρό μαθητών και φοιτητών που προέρχονται από οικογένειες με χαμηλό εισόδημα, καθώς επίσης προάγει και διευκολύνει τη συνεργασία και την αλληλεπίδραση μεταξύ παιδιών από την Ρουμανία και την Ουκρανία. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι Οικονομική υποστήριξη 24 μαθητών και φοιτητών Στο πλαίσιο εκστρατείας για την ενίσχυση 24 μαθητών και φοιτητών...
03 Νοεμβρίου, 2022 - 15:45
Τελευταία ενημέρωση: 03/11/2022 - 15:46

Ανθρωπιστικές και φιλανθρωπικές δράσεις της εν Ρουμανία Ορθόδοξης Εκκλησίας

Διαδώστε:
Ανθρωπιστικές και φιλανθρωπικές δράσεις της εν Ρουμανία Ορθόδοξης Εκκλησίας

Η εν Ρουμανία Ορθόδοξη Εκκλησία είναι στο πλευρό μαθητών και φοιτητών που προέρχονται από οικογένειες με χαμηλό εισόδημα, καθώς επίσης προάγει και διευκολύνει τη συνεργασία και την αλληλεπίδραση μεταξύ παιδιών από την Ρουμανία και την Ουκρανία.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Οικονομική υποστήριξη 24 μαθητών και φοιτητών

Στο πλαίσιο εκστρατείας για την ενίσχυση 24 μαθητών και φοιτητών που προέρχονται από οικονομικά ευάλωτες οικογένειες και που έχουν εξαιρετικές ακαδημαϊκές επιδόσεις, ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός Θαδδαίου (έχει ως προστάτη τον Άγιο Απόστολο Ιούδα Θαδδαίου) διοργάνωσε εκδήλωση με τίτλο «Arts for the book» (Τέχνες για το βιβλίο).

Η συγκεκριμένη εκδήλωση θα περιλαμβάνει διάφορες δραστηριότητες, όπως έκθεση χειροποίητων προϊόντων και παραδοσιακών εδεσμάτων, φτιαγμένα από εθελοντές του Συλλόγου, εργαστήρια ιστορίας, ζωγραφικής και ραπτικής, διαγωνισμούς ποίησης κ.α.

Τα προϊόντα δεν έχουν καθορισμένη τιμή, ο καθένας δωρίζει ό,τι θεωρεί αρκετό για να στηρίξει τους νέους υποτρόφους.

Οι επισκέπτες μπορούν να λάβουν μέρος σε μια ξενάγηση στο Παλιό Κέντρο του Βουκουρεστίου και τα παιδιά θα συμμετάσχουν σε ένα κυνήγι θησαυρού.

Επίσης, ο κόσμος μπορεί να επιλέξει έναν από τους 24 νέους για να του καλύψουν την υποτροφία των 300 λέι για όλη την περίοδο της σχολικής, ακαδημαϊκής χρονιάς.

Νέοι, μαθητές και φοιτητές, από τη Ρουμανία και τη Δημοκρατία της Μολδαβίας επιλέχθηκαν μετά από διαγωνισμό που διοργάνωσε ο Σύλλογος.

Η φιλανθρωπική εκδήλωση «Arts for the book» είναι ένα έργο που ξεκίνησε από τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Παρεκκλήσι του Αγίου Δημητρίου, με σκοπό να υποστηρίξει νέους των οποίων η εκπαιδευτική πορεία παρεμποδίζεται από οικονομικές δυσκολίες.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς, επιλεγμένοι μαθητές και φοιτητές θα λαμβάνουν μηνιαία οικονομική ενίσχυση, ύψους 300 λέι.

Στα έξι χρόνια από την έναρξη του φιλανθρωπικού έργου, πάνω από 30 νέοι επωφελήθηκαν από υποτροφίες, που παρέχονται από τις δωρεές των συμμετεχόντων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή από τις 11:30 το πρωί έως τις 17:00 στο Παλιό Κέντρο της Πρωτεύουσας.

Δωρεάν κατασκήνωση για παιδιά από τη Ρουμανία και την Ουκρανία

Συνολικά 75 παιδιά από την Ουκρανία και 25 παιδιά από τη Ρουμανία συμμετείχαν μεταξύ 23 και 28 Οκτωβρίου σε μια δωρεάν κατασκήνωση στο Μπραν. Το εκπαιδευτικό έργο οργανώθηκε από την World Vision Romania, ενός παγκόσμιου μη κυβερνητικού οργανισμού με παρουσία σε σχεδόν 100 χώρες παγκοσμίως, αφιερωμένος στην ευημερία των παιδιών, και  σε συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή Βουκουρεστίου.

Το πρόγραμμα της κατασκήνωσης ξεκίνησε με προσευχή στην ενοριακή εκκλησία στο Brâncusi.

«Ζήτησα από τον Κύριο να προστατεύσει όλους όσοι παρευρίσκονται στην κατασκήνωση και να φέρει χαρά και χαμόγελα στα πρόσωπα όλων. Τόσο τα παιδιά από την Ουκρανία όσο και εκείνα από τις κοινότητές μας χρειάζονται μια όμορφη, ειρηνική παιδική ηλικία, αλλά και με δραστηριότητες που δεν στερούνται θεμελιωδών αξιών», είπε ο π. Costel Burlacu.

Το πρόγραμμα της κατασκήνωσης ήταν ποικίλο με έμφαση στα ομαδικά παιχνίδια για τη διευκόλυνση της αλληλεπίδρασης μεταξύ των παιδιών.

Διοργανώθηκαν θεματικές πεζοπορίες και εκδρομές. Οι συμμετέχοντες επισκέφτηκαν διάφορα τουριστικά αξιοθέατα: Το θεματικό Πάρκο με δεινοσαύρους, το Ιστορικό Κέντρο του Μπρασόβ, τον Ζωολογικό Κήπο και το Μουσείο Ιστορίας στο Μπρασόβ, το Κάστρο Peles (περιοχή Σινάια) και άλλα.

«Νομίζω ότι ο σημαντικότερος στόχος που πέτυχε η κατασκήνωση συνίστατο στην ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των παιδιών, αλλά και μεταξύ παιδιών και εκπαιδευτικών. Ο χρόνος που περάσαμε μαζί, οι εποικοδομητικές συζητήσεις, τα διαδραστικά παιχνίδια δεν έκαναν τίποτα άλλο παρά μας έφεραν πιο κοντά, για να δημιουργήσουμε κάποιους δεσμούς που θα μας βοηθήσουν σε μελλοντικές δραστηριότητες», δήλωσε η Andreea Calotă, εκπαιδεύτρια του Happy Bubble Center από την Ενορία Brâncusi.

«Χάρηκα πολύ για το γεγονός ότι υπήρχε μια ιδιαίτερη αλληλεπίδραση μεταξύ των παιδιών της Ουκρανίας και της Ρουμανίας. Αν και δεν γνώριζαν τη γλώσσα, δεν υπήρχε κανένα γλωσσικό εμπόδιο. Έπαιξαν, γέλασαν, έκαναν φίλους και απέκτησαν αναμνήσεις που θα τους συντροφεύουν για πολύ καιρό», δήλωσε η Mariana Arnăutu, από το World Vision Romania.

Πηγή φωτογραφιών: Humanitarian Association – Tadeu,Parohia Brâncuși

Με πληροφορίες από basilica (Alexandru Boboc)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων