07/06/2023 07/06/2023 Η εν Ρουμανία Ορθόδοξη Εκκλησία έστειλε σήμερα ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία, για να στηρίξει τους πληγέντες από τους δύο ισχυρούς σεισμούς στις 6 Φεβρουαρίου του 2023. Τα δέματα αγάπης μεταφέρθηκαν αεροπορικώς μέσω της Ρουμανικής Πολεμικής Αεροπορίας που απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Οτοπένι της κομητείας Ίλφοβ με προορισμό τη Βηρυτό. Τα πακέτα αγάπης περιέχουν πιεσόμετρα, συσκευές...
07 Ιουνίου, 2023 - 16:33
Τελευταία ενημέρωση: 07/06/2023 - 16:52

Ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία από την εν Ρουμανία Ορθόδοξη Εκκλησία

Διαδώστε:
Ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία από την εν Ρουμανία Ορθόδοξη Εκκλησία

Η εν Ρουμανία Ορθόδοξη Εκκλησία έστειλε σήμερα ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία, για να στηρίξει τους πληγέντες από τους δύο ισχυρούς σεισμούς στις 6 Φεβρουαρίου του 2023. Τα δέματα αγάπης μεταφέρθηκαν αεροπορικώς μέσω της Ρουμανικής Πολεμικής Αεροπορίας που απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Οτοπένι της κομητείας Ίλφοβ με προορισμό τη Βηρυτό.

Τα πακέτα αγάπης περιέχουν πιεσόμετρα, συσκευές μέτρησης ζαχάρου, γάλα σε σκόνη, κουτάκια μετρόφιμα, στρώματα και άλλα απαραίτητα. Η αξία της μεταφοράς ανέρχεται σε 260.000 λέι.

Ο π. Ciprian Ioniță, Σύμβουλος του κοινωνικού-φιλανθρωπικού τομέα του Πατριαρχείου Ρουμανίας, συνόδευσε τη μεταφορά στη Συρία και συναντήθηκε με τους εκπροσώπους του Πατριαρχείου Αντιοχείας και του Λιβανικού Ερυθρού Σταυρού.

«Η δράση αυτή εντάσσεται στην εκστρατεία «Η χαρά του να προσφέρεις». Με πρωτοβουλία του Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, η Ιερά Σύνοδος της εν Ρουμανία Ορθοδόξου Εκκλησίας ενέκρινε την ανθρωπιστική βοήθεια για τους πληγέντες από τον σεισμό στην Τουρκία και τη Συρία. Ήρθαμε σε επαφή με τους εκπροσώπους του Πατριαρχείου Αντιοχείας που μας ζήτησαν ορισμένα προϊόντα που χρειάζονταν», είπε ο π. Ciprian Ioniță.

Η συγκέντρωση της ανθρωπιστικής βοήθειας διήρκεσε από τις 11 Φεβρουαρίου έως και τις 4 Μαρτίου.

Με πληροφορίες από: Basilica.ro / Mircea Florescu, Alexandru Boboc

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων