22/09/2020 22/09/2020 Οι προσπάθειες διάσωσης της ξύλινης Εκκλησίας στην Ιερά Μητρόπολη Κλουζ, Άλμπαζ, Κρισάνης και Μαραμούρες του Πατριαρχείου Ρουμανίας ολοκληρώθηκαν με επιτυχία. Τη Δευτέρα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ανδρέας παρακολουθήσε από κοντά τις εργασίες αποκατάστασης που πραγματοποιήθηκαν στην Εκκλησία που αποτελεί κληρονομιά των ιστορικών μνημείων της Ρουμανίας.      Από το 2019 είχε ξεκινήσει μια εκστρατεία για...
22 Σεπτεμβρίου, 2020 - 17:15
Τελευταία ενημέρωση: 22/09/2020 - 17:20

Αποκαταστάθηκε η ξύλινη Εκκλησία του Αγίου Παύλου στη Ρουμανία

Διαδώστε:
Αποκαταστάθηκε η ξύλινη Εκκλησία του Αγίου Παύλου στη Ρουμανία

Οι προσπάθειες διάσωσης της ξύλινης Εκκλησίας στην Ιερά Μητρόπολη Κλουζ, Άλμπαζ, Κρισάνης και Μαραμούρες του Πατριαρχείου Ρουμανίας ολοκληρώθηκαν με επιτυχία. Τη Δευτέρα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ανδρέας παρακολουθήσε από κοντά τις εργασίες αποκατάστασης που πραγματοποιήθηκαν στην Εκκλησία που αποτελεί κληρονομιά των ιστορικών μνημείων της Ρουμανίας. 

 

 

Από το 2019 είχε ξεκινήσει μια εκστρατεία για τη διάσωση της Εκκλησίας η οποία ολοκληρώθηκε φέτος με την αποκατάστασή της. Απομένουν μερικές λεπτομέρειες, όπως να τοποθετηθούν οι Εικόνες στο τέμπλο, αλλά όπως ανακοινώνει η  Ιερά Μητρόπολη αναμένονται να ολοκληρωθούν σύντομα.

Η ξύλινη Εκκλησία που είναι αφιερωμένη στον Άγιο Απόστολο Παύλο είναι ένα ιστορικό μνημείο του 18ου αιώνα όπου σύμφωνα με την επιγραφή στο τέμπλο οι κτίτορες της την αγόρασαν το 1911, και είναι τοποθετημένη σε πέτρινη βάση. Τ0 1956 είχε αντικατασταθεί η στέγη της ενώ το 1966 το εσωτερικό της. Τελευταία παρέμβαση έγινε το 1997 όταν έγιναν επισκευές στην οροφή και πραγματοποιήθηκε έλεγχος σύμφωνα με τον οποίο η Εκκλησία καταχωρήθηκε ως ιστορικό μνημείο αρχιτεκτονικής. 

 

Το συνολικό κόστος των επισκευών ανέρχεται σε περίπου 200.000 λέι.

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων