15/02/2022 15/02/2022 Υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022 η συνεδρίαση του Εθνικού Εκκλησιαστικού Συμβουλίου (όπως αποκαλείται στη Ρουμανία η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας) του Πατριαρχείου Ρουμανίας στην αίθουσα της Ιεράς Συνόδου της Πατριαρχικής Οικίας. Κατά τη συνάντηση, ο βοηθός Επίσκοπος του Πατριάρχου, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Πλοεστίου κ. Βαρλαάμ, παρουσίασε...
15 Φεβρουαρίου, 2022 - 17:42
Τελευταία ενημέρωση: 15/02/2022 - 18:39

Απολογισμός συνεργασίας με Ρουμάνους του εξωτερικού στην Ιερά Σύνοδο

Διαδώστε:
Απολογισμός συνεργασίας με Ρουμάνους του εξωτερικού στην Ιερά Σύνοδο

Υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022 η συνεδρίαση του Εθνικού Εκκλησιαστικού Συμβουλίου (όπως αποκαλείται στη Ρουμανία η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας) του Πατριαρχείου Ρουμανίας στην αίθουσα της Ιεράς Συνόδου της Πατριαρχικής Οικίας. Κατά τη συνάντηση, ο βοηθός Επίσκοπος του Πατριάρχου, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Πλοεστίου κ. Βαρλαάμ, παρουσίασε την Ετήσια Γενική Έκθεση του Εθνικού Εκκλησιαστικού Συμβουλίου για το 2021, σχετικά με τη δραστηριότητα της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, με τίτλο: «Κοινωνία και συνεργασία με Ρουμάνους εκτός Ρουμανίας».

Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα

Στο τέλος της εισήγησης, ο Πατριάρχης τόνισε ότι αυτή η έκθεση είναι η πλουσιότερη από όλες όσες παρουσιάστηκαν όλα αυτά τα χρόνια στις συνεδριάσεις του Εθνικού Εκκλησιαστικού Συμβουλίου: «Αυτό το γεγονός δείχνει το πλήθος και τον πλούτο του έργου που έγινε κατά την προηγούμενη χρονιά στη ζωή της Εκκλησίας μας, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Η περσινή χρονιά ήταν αφιερωμένη στην ποιμαντική μέριμνα για τους Ρουμάνους εκτός Ρουμανίας, αλλά και στη μνήμη εκείνων που κοιμήθηκαν εν Κυρίω. Με την ευκαιρία αυτή προσφέραμε σε όλα τα κοιμητήρια της Ρουμανίας και στα ρουμανικά νεκροταφεία του εξωτερικού το ετήσιο Αναμνηστικό Δίπλωμα, συνοδευόμενο από μετάλλιο, για να τιμήσουμε ιδιαίτερα τους Ρουμάνους ήρωες από όλα τα μέρη. Είναι πολύ σημαντικό να σημειωθεί ο μεγάλος αριθμός έργων που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο έτος καθώς και οι θυσίες και η αφοσίωση των κοινοτήτων μας.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν οι εκθέσεις για τη δραστηριότητα που επιτελέστηκε το 2021 με πρωτοβουλία της Ιεράς Συνόδου και από κάθε τομέα της Πατριαρχικής Διοίκησης. Στο τέλος των εργασιών, υποβλήθηκε προς συζήτηση και έγκριση η ετήσια γενική έκθεση (σύνθεση) του Εθνικού Εκκλησιαστικού Συμβουλίου για το 2021 σχετικά με τη δραστηριότητα της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας.

Πηγή: ziarullumina.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων