26/09/2023 26/09/2023 Απότμημα των ιερών λειψάνων της Αγίας Μεγαλομάρτυρος και Ισαποστόλου Θέκλας προσφέρθηκε στην Ορθόδοξη ρουμανική κοινότητα της πόλης Σαβαδέλ, στην Καταλονία, από την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία. Κατόπιν παράκλησης του Επισκόπου Ισπανίας και Πορτογαλίας κ. Τιμόθεου, ο Ρωμαιοκαθολικός Αρχιεπίσκοπος Ταρραγόνας Χουάν Πλανέλλας, προσέφερε στον Θεοφιλέστατο απότμημα των ιερών λειψάνων της Αγίας η οποία είναι προστάτιδα της πόλης Ταρραγόνα....
26 Σεπτεμβρίου, 2023 - 17:36
Τελευταία ενημέρωση: 26/09/2023 - 19:30

Απότμημα των ιερών λειψάνων της Αγίας Θέκλας προσφέρθηκε στην Ορθόδοξη ρουμανική κοινότητα της Ισπανίας

Διαδώστε:
Απότμημα των ιερών λειψάνων της Αγίας Θέκλας προσφέρθηκε στην Ορθόδοξη ρουμανική κοινότητα της Ισπανίας

Απότμημα των ιερών λειψάνων της Αγίας Μεγαλομάρτυρος και Ισαποστόλου Θέκλας προσφέρθηκε στην Ορθόδοξη ρουμανική κοινότητα της πόλης Σαβαδέλ, στην Καταλονία, από την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία.

Κατόπιν παράκλησης του Επισκόπου Ισπανίας και Πορτογαλίας κ. Τιμόθεου, ο Ρωμαιοκαθολικός Αρχιεπίσκοπος Ταρραγόνας Χουάν Πλανέλλας, προσέφερε στον Θεοφιλέστατο απότμημα των ιερών λειψάνων της Αγίας η οποία είναι προστάτιδα της πόλης Ταρραγόνα. Το απότμημα θα φυλάσσεται στην Ορθόδοξη ρουμανική ενορία Σαβαδέλ.

Η υποδοχή του αποτμήματος των ιερών λειψάνων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου. Σε ένδειξη ευχαριστίας και εκτίμησης, ο Θεοφιλέστατος δώρισε στον Αρχιεπίσκοπο Ταρραγόνας μια βυζαντινή εικόνα της Θεοτόκου.

Πηγή: basilica (Ștefana Totorcea)

Φωτογραφίες: Episcopia Spaniei și Portugaliei

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων