30/05/2020 31/05/2020 Μετά τη χορηγία περισσότερων από 4,3 εκατομμυρίων ευρώ κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρουμανίας και οι εκκλησιαστικές οργανώσεις της χώρας έχουν επικεντρώσει τις προσπάθειές τους στην υποστήριξη των παιδιών, που μετέχουν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου του Πατριαρχείου Ρουμανίας, η Εκκλησία υποστηρίζει μόνιμα την εκπαίδευση...
30 Μαΐου, 2020 - 19:35
Τελευταία ενημέρωση: 31/05/2020 - 1:12

Αρωγός και στην τηλεκπαίδευση της Ρουμανίας με 4.470 τάμπλετ!

Διαδώστε:
Αρωγός και στην τηλεκπαίδευση της Ρουμανίας με 4.470 τάμπλετ!

Μετά τη χορηγία περισσότερων από 4,3 εκατομμυρίων ευρώ κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρουμανίας και οι εκκλησιαστικές οργανώσεις της χώρας έχουν επικεντρώσει τις προσπάθειές τους στην υποστήριξη των παιδιών, που μετέχουν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου του Πατριαρχείου Ρουμανίας, η Εκκλησία υποστηρίζει μόνιμα την εκπαίδευση των παιδιών και των νέων.

«Στο πλαίσιο της τρέχουσας πανδημίας, το Πατριαρχείο Ρουμανίας προσφέρει τάμπλετ ή άλλες ηλεκτρονικές συσκευές σε μαθητές και καθηγητές από μειονεκτούσες κοινότητες, προκειμένου να μπορούν να συνδεθούν στα διαδικτυακά μαθήματα και έτσι να συνεχίσουν τη διαδικασία διδασκαλίας-μάθησης.

Το Πατριαρχείο Ρουμανίας υποστηρίζει την πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας και Έρευνας μέσω του δικού του προγράμματος «Επιλέξτε σχολείο!», με αρωγό Ρουμάνους απ’ όλη τη χώρα, αλλά και της διασποράς, έχοντας προσφέρει ήδη μέχρι στιγμής 4.470 τάμπλετ ή άλλες ηλεκτρονικές συσκευές, συνολικού ύψους 2.661.852 λέι!

Παράλληλα, για όσο διάστημα ήταν κλειστά τα σχολεία λόγω κορωνοϊού, η Ρουμανική Ορθόδοξη Εκκλησία προσέφερε στους μαθητές την ευκαιρία να παραμείνουν σε επαφή με το μάθημα των θρησκευτικών σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, μέσω της εκπομπής «Ora de Religie», που έγινε από την τηλεόραση TRINITAS, με την υποστήριξη του τμήματος Θεολογικής Εκπαίδευσης της Πατριαρχικής Διοίκησης.”

Πηγή: basilica.ro

Απόδοση: Ευγενία Δίτσα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων