31/08/2019 31/08/2019 Στη Μονή Σέκου ιερούργησε επί τη εορτή της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Ιασίου και Μητροπολίτης Μολδαβία και Μπουκοβίνης κ. Θεοφάνης. Κατά τη διάρκεια των λατρευτικών εκδηλώσεων οι πιστοί που προσήλθαν στην Μονή είχαν την ευλογία να προσκυνήσουν τα Ιερά λείψανα του Αγίου Βαρλαάμ Μητροπολίτη Μολδαβίας. Στο κήρυγμά...
31 Αυγούστου, 2019 - 10:03
Τελευταία ενημέρωση: 31/08/2019 - 10:11

Αρχιεπ. Ιασίου: “Να επικαλείστε τον Τίμιο Πρόδρομο”

Διαδώστε:
Αρχιεπ. Ιασίου: “Να επικαλείστε τον Τίμιο Πρόδρομο”

Στη Μονή Σέκου ιερούργησε επί τη εορτή της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Ιασίου και Μητροπολίτης Μολδαβία και Μπουκοβίνης κ. Θεοφάνης.

Κατά τη διάρκεια των λατρευτικών εκδηλώσεων οι πιστοί που προσήλθαν στην Μονή είχαν την ευλογία να προσκυνήσουν τα Ιερά λείψανα του Αγίου Βαρλαάμ Μητροπολίτη Μολδαβίας.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή προτρέποντας τους πιστούς να επικαλούνται στις προσευχές τους τον Τίμιο Πρόδρομο.

“Μέσα από τις προτροπές του Τιμίου Προδρόμου μπορούμε να κατανοήσουμε τον σκοπό της ζωής μας, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητά μας. Από ολόκληρη την πνευματική διαθήκη το πιο δύσκολο για εμάς είναι η προτροπή του Αγίου για μετάνοια. Αλλά αυτό θα πρέπει να κυριαρχεί μέσα μας, γιατί η μετάνοια είναι αυτή που θα μας εισάγει στην ουράνια βασιλεία” τόνισε χαρακτηριστικά.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων