10/07/2022 10/07/2022 Με τίτλο «Περπατώντας στους ιερούς λόφους του Ιασίου» η Αρχιεπισκοπής Ιασίου διοργάνωσε το πρώτο προσκύνημα κατά τη διάρκεια του οποίου οι πιστοί διέσχισαν λόφους, έκαναν στάση για προσευχή σε πολλούς Ιερούς Ναούς. Το προσκύνημα ξεκίνησε στην Μονή Bucium (Μπούτσιουμ), όπου οι πιστοί συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία, και στη συνέχεια μετέβησαν στις Ιερές Μονές Bucium –...
10 Ιουλίου, 2022 - 15:06
Τελευταία ενημέρωση: 10/07/2022 - 15:07

Αρχιεπισκοπή Ιασίου: Προσκύνημα 19 χιλιομέτρων στις Ι. Μονές του Ιασίου

Διαδώστε:
Αρχιεπισκοπή Ιασίου: Προσκύνημα 19 χιλιομέτρων στις Ι. Μονές του Ιασίου

Με τίτλο «Περπατώντας στους ιερούς λόφους του Ιασίου» η Αρχιεπισκοπής Ιασίου διοργάνωσε το πρώτο προσκύνημα κατά τη διάρκεια του οποίου οι πιστοί διέσχισαν λόφους, έκαναν στάση για προσευχή σε πολλούς Ιερούς Ναούς.

Το προσκύνημα ξεκίνησε στην Μονή Bucium (Μπούτσιουμ), όπου οι πιστοί συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία, και στη συνέχεια μετέβησαν στις Ιερές Μονές Bucium – Αγίου Πέτρου – Μπάρνοβα- Hlincea (Χλίντσια)- Cetățuia (Τσετατσούγια).

Σε όλη τη διαδρομή οι προσκυνητές έλεγαν: “Κύριε Ιησού Χριστέ, Υιέ Θεού, ελέησόν με τον αμαρτωλόν”.

Σκοπός της αυτής της δράσης “ήταν να γίνει ομολογία πίστεως και να γνωρίσουμε καλύτερα τον Θεό”, όπως είπαν οι διοργανωτές.

Στο προσκύνημα συμμετείχε ο π. Nicodim Petre, σύμβουλος της Αρχιεπισκοπής Ιασίου σε αυτόν τον τομέα.

Η διαδρομή είχε μήκος περίπου 19 χιλιόμετρα.

Πηγή: basilica (Ștefana Totorcea)

Φωτογραφία: Doxologia.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων