21/02/2022 21/02/2022 Ολοκληρώθηκε η ετήσια συνέλευση των κληρικών και υπαλλήλων του «Οίκου Αλληλοβοηθείας» (C.A.R.) της Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου, που πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Πατριαρχείου Ρουμανίας, σήμερα Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου. Στο τέλος της συνάντησης, τους συμμετέχοντες υποδέχθηκε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ στην Αίθουσα «Χριστιανική Ευρώπη». Στην συνέλευση παραβρέθηκαν ο Επίσκοπος Αλεξανδρείας και Τελεορμάν κ. Γαλακτίων και ο Επίσκοπος...
21 Φεβρουαρίου, 2022 - 20:17
Τελευταία ενημέρωση: 21/02/2022 - 20:32

Συνέλευση του «Οίκου Αλληλοβοηθείας» στο Βουκουρέστι

Διαδώστε:
Συνέλευση του «Οίκου Αλληλοβοηθείας» στο Βουκουρέστι

Ολοκληρώθηκε η ετήσια συνέλευση των κληρικών και υπαλλήλων του «Οίκου Αλληλοβοηθείας» (C.A.R.) της Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου, που πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Πατριαρχείου Ρουμανίας, σήμερα Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου. Στο τέλος της συνάντησης, τους συμμετέχοντες υποδέχθηκε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ στην Αίθουσα «Χριστιανική Ευρώπη».

Στην συνέλευση παραβρέθηκαν ο Επίσκοπος Αλεξανδρείας και Τελεορμάν κ. Γαλακτίων και ο Επίσκοπος Γεωργίου κ. Αμβρόσιος.

Για τη σημασία του θεσμού της αλληλοβοήθειας μίλησε ο βοηθός Επίσκοπος του Πατριάρχου, Προχοβεάνου κ. Τιμόθεος.

«Η βοήθεια που προσφέρει ο «Οίκος Αλληλοβοηθείας» της Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου τόσο όταν κάποιος κλαίει όσο και όταν κάποιος είναι χαρούμενος, είτε πρόκειται για θάνατο, είτε για χαρά της γέννησης ενός μωρού, είτε για βοήθεια σε κάποιον που υποφέρει είτε για κάποιον που νοσηλεύεται, είναι πλήρως εναρμονισμένη με τη διδασκαλία της Εκκλησίας, τα λόγια του Σωτήρος Χριστού», είπε ο Επίσκοπος Προχοβεάνου κ. Τιμόθεος.

Ο πρόεδρος του «Οίκου Αλληλοβοηθείας», παρουσίασε τον απολογισμό δραστηριοτήτων για το 2021 και διευκρίνισε ότι στη συνάντηση κατατέθηκαν προτάσεις για τη βελτίωση του συστήματος αλληλοβοήθειας.

Φέτος, τροποποιήσαμε το επίδομα θανάτου για να αυξηθεί από 1.500 σε 2.000 λέι για τα μέλη της CAR και για τον σύζυγο ή τη σύζυγο του μέλους της CAR, αυξήθηκε από 750 σε 1.000 λέι», δήλωσε ο π. Γεώργιος Ζαχαρία.

Σκοπός του «Οίκου Αλληλοβοηθείας» είναι η παροχή επιστρεπτέων δανείων, αλλά και η παροχή μη επιστρεπτέων ενισχύσεων στα μέλη του, κατόπιν αιτήματός τους, σε περιπτώσεις ταφής, ασθένειας ή γέννησης παιδιών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων