12/11/2020 13/11/2020 Ξεκίνησε ο εορτασμός του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στο Πατριαρχείο Ρουμανίας από το Ιερό Παρεκκλήσιο του Καθεδρικού Ναού της Σωτηρίας του Έθνους. Σύμφωνα με τα μέτρα που ισχύουν στη χώρα, η λάρνακα με απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου τέθηκε σήμερα το πρωί σε προσκύνηση για τους πιστούς στον αύλειο χώρο του Παρεκκλησίου.  Το Ιερό...
12 Νοεμβρίου, 2020 - 18:13
Τελευταία ενημέρωση: 13/11/2020 - 3:50

Άρχισαν οι εορτασμοί του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στη Ρουμανία

Διαδώστε:
Άρχισαν οι εορτασμοί του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στη Ρουμανία

Ξεκίνησε ο εορτασμός του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στο Πατριαρχείο Ρουμανίας από το Ιερό Παρεκκλήσιο του Καθεδρικού Ναού της Σωτηρίας του Έθνους. Σύμφωνα με τα μέτρα που ισχύουν στη χώρα, η λάρνακα με απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου τέθηκε σήμερα το πρωί σε προσκύνηση για τους πιστούς στον αύλειο χώρο του Παρεκκλησίου. 

Το Ιερό Παρεκκλήσιο που είναι αφιερωμένο στην Ανάσταση του Χριστού και τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο θα πανηγυρίσει αύριο ενώ σήμερα το απόγευμα θα τελεστεί ο Πανηγυρικός Εσπερινός.

Το απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου έφτασε στη Ρουμανία μετά από διαπραγματεύσεις με την Καθολική  Εκκλησία και παραδόθηκε στον Πατριάρχη Ρουμανίας Θεόκτιστο το 1997 για τον Καθεδρικό Ναό που ήταν υπό κατασκευή. Μέχρι το 2007 φυλασσόταν στο Παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου της Πατριαρχικής Κατοικίας ενώ το 2007, 1600 χρόνια μετά την κοίμηση του Αγίου Ιωάννου, μεταφέρθηκε με επίσημη πομπή και τοποθετήθηκε στον Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης της Θεολογικής Σχολής “Πατριάρχης Ιουστίνος” στο Βουκουρέστι ενώ το 2011 έφτασε στον τελικό προορισμό του το Παρεκκλήσιο του Καθεδρικού Ναού της Σωτηρίας του Έθνους και καθιερώθηκε ως τόπος λατρείας.

Δείτε φωτογραφίες από το ξεκίνημα των εορτασμών: 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων