21/05/2020 22/05/2020 Το σκήνωμα του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Σουτσεάβας και Ραουντίου Ποιμένα έφτασε την Τετάρτη το απόγευμα στη Μονή του Αγίου Ιωάννη του Νέου, που είναι ο Καθεδρικός Ναός της Αρχιεπισκοπής Σουτσεάβας, και τέθηκε σε ιερό προσκύνημα. Δεκάδες ιερείς της Σουτσεάβας περίμεναν στο δρόμο, στην είσοδο του νομού, την άφιξη του Αρχιεπισκόπου, ρέοντας τον με λουλούδια κι ανάβοντας κεριά...
21 Μαΐου, 2020 - 21:15
Τελευταία ενημέρωση: 22/05/2020 - 17:55

Αύριο η Εξόδιος του Αρχιεπισκόπου Σουτσεάβας και Ραουντίου Ποιμένα

Διαδώστε:
Αύριο η Εξόδιος του Αρχιεπισκόπου Σουτσεάβας και Ραουντίου Ποιμένα

Το σκήνωμα του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Σουτσεάβας και Ραουντίου Ποιμένα έφτασε την Τετάρτη το απόγευμα στη Μονή του Αγίου Ιωάννη του Νέου, που είναι ο Καθεδρικός Ναός της Αρχιεπισκοπής Σουτσεάβας, και τέθηκε σε ιερό προσκύνημα.

Δεκάδες ιερείς της Σουτσεάβας περίμεναν στο δρόμο, στην είσοδο του νομού, την άφιξη του Αρχιεπισκόπου, ρέοντας τον με λουλούδια κι ανάβοντας κεριά στις δυο πλευρές του δρόμου.

Întru apăsătoarea aşteptare a Părintelui Arhiepiscop Pimen

Întru apăsătoarea aşteptare a Părintelui Arhiepiscop Pimen

Geplaatst door Doxologia op Woensdag 20 mei 2020

Στο μοναστήρι, το σφραγισμένο φέρετρο υποδέχτηκε ο Μητροπολίτης Μολδαβίας και ο Μπουκοβίνης Θεοφάνης, που είναι επί του παρόντος Αναπληρωτής Αρχιεπίσκοπος Σουτσεάβας και Ραουντίου.

Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τρισάγιο στην αυλή του μοναστηριού κι έπειτα το φέρετρο τοποθετήθηκε εντός της μονής.

 

Οι πιστοί θα μπορούν να αποχαιρετήσουν τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο μέχρι αύριο (Παρασκευή) στις 12:00, οπότε και θα γίνει η κηδεία. Στη συνέχεια, η σορός του θα οδηγηθεί, σύμφωνα με την επιθυμία του, στη Μονή Sihăstria Putnei, στον τάφο που είχε προετοιμάσει ο ίδιος για τον εαυτό του.

«Ελπίζουμε ότι αυτές τις 40 ημέρες της μετάβασής του στην αιώνια ζωή, η κατάσταση (σ.σ. με τον κορωνοϊό) θα βελτιωθεί πολύ και οι περιορισμοί θα μειωθούν, έτσι ώστε όλοι να έχουμε την ευκαιρία να τιμήσουμε σωστά αυτόν τον άξιο Αρχιεπίσκοπο της Εκκλησίας του Χριστού», λένε οι εκπρόσωποι της Αρχιεπισκοπής.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ποιμήν, γεννημένος στις 25 Αυγούστου του 1929, έφυγε από αυτήν τη ζωή τα ξημερώματα της Τετάρτης, 20 Μαΐου 2020, περίπου στις 0:50, στο Ινστιτούτο “Matei Balş”, μετά από δεύτερη καρδιακή προσβολή.

Συλλυπητήριο μήνυμα για την κοίμηση του κυρού Ποιμένα, έστειλε και ο Πρόεδρος της Ρουμανίας, Klaus Iohannis, στον Πατριάρχη Δανιήλ, στο οποίο εξαίρει την προσωπικότητα του Αρχιεπισκόπου Ποιμένα.

Ο Μακαριστός χαρακτηριζόταν ως ένας «παππούς που γινόταν παιδί πολύ συχνά».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων